Cine credeți că poate fi contracandidatul lui Pistol?

Nu mai e mult până la alegerile viitoare, doar un pic peste un an, asa ca de ce nu ne-am gândi deja la viitoarea bătălie politică? 

Momentan, primarul Pistol pare foarte liniștit, opoziția fiind aproape inexistentă, el distrugându-și adversarii și apropiindu-și eventualii concurenți. Dar dacă aruncăm un ochi in oraș, vom vedea destui nemulțumiți de activitatea sa, și dacă aceștia se vor mobiliza să iasă la vor, s-ar putea să apară surprize.

Expresul de Buftea vă propune câteva variante pentru competiția electorală din 2016. Vă rugăm votați in sondajul de pe site, de sub “Ultimele Comentarii”, unde ar trebui să bifați, nu candidatul preferat, ci pe cel pe care il vedeți ca fiind cel mai capabil de a-i pune probleme lui Pistol.

 

Richard Gioarsă

 

Comerciant, un tip destul de cunoscut in Buftea, dintr-o familie asemenea, dar care, deși membru vechi PSD Buftea, nu a ieșit nciodată in față, preferând, nu umbra, că sună ascuns, ci să impingă la căruță, in loc s-o mâne stând in ea confortabil.

Richard (foto dreapta) a intrat intr-un final in Consiliul Local, după ce l-a contestat in mai multe rânduri pe fostul primar Stoica, deși acesta era in alianță locală cu PSD Buftea. Ajuns consilier, a preferat insă liniștea, fără să facă opoziție noului primar. La inceput, când USL mergea ca unsă, a fost destul de aproape de a fi viceprimar. Richard Gioarsă noul viceprimar?

Dacă verificăm comentariile articolului din acest link, observăm că domnul Richard se bucura de oarece popularitate, fiind și pentru mulți simpatizanți PSD o soluție pentru candidatura la fotoliul de primar, știind că in ultimii 10 ani nu s-au apropiat de acest post.


Radu Marinescu

 

Președintele organizației PSD Buftea provine dintr-o veche familie bufteană și este profesor univesitar, 58 de ani, doctor in economie, prodecan la Unvesitatea Artifex, fiind autorul mai multor cărți și articole de specialitate. Radu Marienscu a fost vceprimar intre 2008 și 2012, an in care a pierdut a 2-a campanie electorală, in ambele ieșind pe locul 3.

In mod normal, nimeni nu i-ar mai acorda incredere și a 3-a oară, insă timpul a trecut de la ultimele alegeri și Radu Marinescu tot in frutnea PSD Buftea este. Deși simpatizanții PSD susțin că timpul său a trecut, și in ciuda rezutlatelor slabe, Marinescu este de neclintit din fotoliul de lider PSD, nefiind exclusă incă o candidatură.

 

Florentina Pușa Rudeanu

Pusa Rudeanu si lupta pentru spital

 

Vi se pare o apariție surprinzătoare in lista mea? Nu cred că v-ați gândit la varianta asta… Florentina Rudeanu a acumulat un capital de simpatie enorm de când se ocupă de Spitalul Buftea și chiar reprezintă un model al femeii de scuces. De la o simplă asistentă a ajuns să fie managerul spitalului, asociat si administrator al unui SRL, numit “PUSA Medical Care”, dar si consilier local PNL.

Știind că femeile au tot mai mult succes in poltica românească, doamna Rudeanu ar putea fi surpriza campaniei elecotarale viitoare, dacă va avea curajul de a-i retrage sprijinul actualului primar, pe care l-a susținut in campania trecuta, și de a-l infrunta. Ar fi de impact trecerea dânsei de la PNL la viitorul partid al Monicăi Macovei, care câștigă tot mai mulți adepți?

Florentina Rudeanu a mai candidat, fără un rezultat notabil, in 2008, și nu e de ignorat nici faptul că soțul dânsei, Bujor, este un tip cu notorietate și influență in Buftea, care stă bine la capitolul financiar. E posibil totuși ca tocmai asta să-i fie o povară doamnei Rudeanu la o eventuală candidatură, ivindu-se deja intrebarea ironică “Ce, vrea Bujorică să fie primar?”

 

Ion Stoica

 

Fostul primar a pierdut in scurt timp tot. De pe cea mai inalta treapta, caderea a fost dureroasa. Bătut in mod barbar in alegeri de Pistol, indepartat de colegi din partid si din Consiliul Local, parasit de prieteni și mai apoi de soție, Stoica pare ca nu poate fi mai rau de atat. Dar inca il paste puscaria.

Daca la Curtea de Apel nu i se va anula condamnarea pentru luare de mita, adio, și nu vom mai auzi prea curând de el. Dar daca va scapa de condamnare, cu siguranta se va tine de capul lui Pistol. Nu mai poate candida daca ia cu suspendare, dar sigur va sustine un contracandidat al actualului primar. Deja și-a tras aproape cativa tineri, fosti discipoli ai lui Pistol, iar prietenia cu Radu Marinesecu, fostul sau vice si presedintele PSD Buftea, e inca foarte actuala. In concluzie, desi mort, pana nu e ingropat, Ion Stoica ii poate pune probleme lui Pistol.

 

Sorin Minea

 

Și totuși concurența pentru candidatura PSD la postul de primar pare că se va aprinde. Pe lângă Richard Gioarsă, Radu Marinescu ar putea avea un concurent foarte serios. Sorin Minea, medic veterinar de profesie, este fondatorul Angst, unul dintre cele mai mari branduri din Romania, o firma mare, care s-a menținut mereu in atenția presei și consumatorilor.

Minea, care conduce Asociaţia Română a Cărnii, este foarte cunoscut la nivel național, vorbește bine, este foarte bine pregătit in domeniul său și apare des in mass-media. De ce ar putea fi un candidat serios la primăria Buftea? Are notorietate, are performanțe, are un partid puternic in spate, are bani, are sute de angajați din Buftea, care la rândul lor au familii, care pot genera sute de voturi.

Mulți au spus până acum că Minea e prea deștept ca să fie interesat de postul de primar. Atunci de ce oare a intrat in politică, de ce a intrat in Consiliul Local?

 

Ion Rogoveanu

http://www.juridice.ro/wp-content/uploads/2012/03/I-Rogoveanu.jpg

Avocat foarte cunoscut in Buftea, cu o foarte mare experiență, membru al Baroului Ilfov, Ion Rogoveanu a intrat recent in politica locala, cu PPDD reusind sa obtina un loc in consiliul local. A candidat si pentru un loc in parlament, obtinand un procent mult mai bun decat media partidului. Recent, membrii PPDD Buftea s-au transferat la UNPR. Rogoveanu poate fi un candidat al UNPR Buftea, dar ar putea fi si un candidat comun al eventualei aliante PSD-UNPR.

]]>

15 raspunsuri
 1. Buftean
  Buftean says:

  Pentru mine Minea ar avea sanse in fata actualului, dar nu cred ca se lasa Minea asa jos in noroi. (Dar cine stie de plictiseala ce poate face si el).

  Mai mult ca sigur nenea Pistol va sta cel putin 8 ani la carma urbei, asta daca nu va face prostii.

  Răspunde
 2. un flaifuster
  un flaifuster says:

  Il vedeti pe Minea candidat ? Inseamna ca il credeti sarit de pe fix, a avut propunere concreta pentru postul de ministru si a refuzat, nu cred ca a facut-o in speranta ca il va injura Manita, ca Marian vagabondu o sa-i faca reclamatii la toate institutiile statului, ca o sa-l certe x sau y pentru tot felul de aberatii. Un om cu cateva zeci de milioane de euro ar trebui sa fie boland sa doreasca asa ceva. Sa fim seriosi…

  Răspunde
 3. bob de basesti
  bob de basesti says:

  Mai ramane Nea Pistol 4 ani la carma ca bani are, poate ca nu ati aflat: a scapat de o parte din datorii, aproximativ 5 mil euro. In urma unor vicii de procedura judecatoria a anulat cateva datorii. Cat despre ceilalti candidati: unii nu au bani pentru campanie, altii nu dau afacerile lor pe un post de primar parlit, altii stau confortabil in linia a doua si de acolo mai ciugulesc ce pica. Mult noroc tuturor.

  Răspunde
 4. pacalici de trefla
  pacalici de trefla says:

  Toate ca toate, dar cind il vad pe Radu Marinescu iarasi intr-o eventuala competitie imi pare ca traiesc un vis urit. Mai sus de locul trei nu urca nici daca candideaza singur-singurel, a fost vice ca a trecut voturile la Stoica, altfel nu e in stare in vecii vecilor sa urce mai sus de locul trei chiar daca sunt trei candidati. El este omul care a supt din sudoarea pesedeului, a avut doar functii unde a fost numit politic, niciodata nu a cistigat un post, o pozitie, prin competitie. Un oportunist desavirsit, un gropar al propriului partid, l-a preluat printr-un joc murdar pe vremea lui Bebe Ivanovici si apoi l-a coborit an de an, luna de luna, scrutin de scrutin. Incet, sigur, fara posibilitatea de a-l revigora, doar de a-si asigura un trai mai bun, o functie mai mare, un avantaj. E poate cel mai nesuferit etern candidat, obedient si egoist. Zero barat politic.

  Restul sint oameni obisnuiti, cu exceptia lui Sorin Minea, oameni dintre noi, fara sansa de a-l bate vreodata pe George Pistol. Majoritatea dintre ei onorabili, dar fara sanse. Am spus cu exceptia lui Sorin Minea, este un tip exhibitionist, cu un ego extrem de puternic, bun organizator, excelent manager, pregatit si iscusit la vorba. Ar fi bun, ar fi periculos pentru George Pistol ca eventual candidat. Sigur insa, nici prin cap nu ii trece sa candideze, iubeste vinatoarea, are destule activitati la care nu i-ar place sa renunte, sigur nu este o atractie primaria.

  Răspunde
 5. Ursitoarea
  Ursitoarea says:

  cu siguranta nu mai apuca nici final de mandat! DNA pisibil f interesat de ultima licitatie pentru asfaltarea Buftei!!! Castigator cine credeti DELTA ACM! Consultanta acestei firme, doamna de la bucuresti, fosta functionar public la “investitii” intr un sector baban si a facut manevrele binisor dar cu acoperitul este mai greu!!!!

  Răspunde
 6. bizu
  bizu says:

  George o sa fie primarul orasului cat o sa vrea el , sa nu uitam ca votantii din oras sunt in mare majoritate ai lui . prin votanti inteleg persoanele care chiar merg sa voteze . Singurul contracandidat al lui George Pistol este chiar Geroge Pistol .

  sunt convins ca a invatat multe din infrangerea pe care a suferit-o in campania domnului Balalau si chiat si mai multe din victoria categorica de acum 2 ani si jumatate . Daca sistemul de alegere al primarilor ramane acelasi George va castiga detasat .

  daca se revine la porcedura cu doua tururi de scrutin atunci ar putea fi vorba de un anti vot . Totusi sunt convins ca inceoand de anul acesta vom vedea un alt primar , mai amabil , mai aproape de oameni , va construi mult in acest an si va ajuta multi oameni , va consolida aliante si se va intoarce catre oamenii care l-au sustinut in trecut si va ingropa securea razboiului.

  in concluzie singurul ” inamic” ar putea fi propria aroganta de care sper se va detasa cat mai curand

  Răspunde
 7. pacalici de trefla
  pacalici de trefla says:

  Uitasem domnule Bogdan. Te felicit sincer pentru impartialitatea acestui articol, nu ai dat cu piatra in nimeni, i-ai prezentat pe toti impartial, nu ai introdus vreo sopirla care sa influenteze, intr-un cuvint, absolut o.k. Citesc cu placere astfel de articole, lasa-ne pe noi sa ne exprimam parerea, buna, rea, cum o fi. Inca o data, felicitari !

  Răspunde
 8. luis
  luis says:

  #9 bizu 22-01-2015 10:50
  George o sa fie primarul orasului cat o sa vrea el , sa nu uitam ca votantii din oras sunt in mare majoritate ai lui . prin votanti inteleg persoanele care chiar merg sa voteze . Singurul contracandidat al lui George Pistol este chiar Geroge Pistol .

  sunt convins ca a invatat multe din infrangerea pe care a suferit-o in campania domnului Balalau si chiat si mai multe din victoria categorica de acum 2 ani si jumatate . Daca sistemul de alegere al primarilor ramane acelasi George va castiga detasat .

  daca se revine la porcedura cu doua tururi de scrutin atunci ar putea fi vorba de un anti vot . Totusi sunt convins ca inceoand de anul acesta vom vedea un alt primar , mai amabil , mai aproape de oameni , va construi mult in acest an si va ajuta multi oameni , va consolida aliante si se va intoarce catre oamenii care l-au sustinut in trecut si va ingropa securea razboiului.

  in concluzie singurul ” inamic” ar putea fi propria aroganta de care sper se va detasa cat mai curand
  Citat

  bizule esti cel mai destept concluzia la ceea ce zici pt mine este ca pe cine a ars odata v a arde si a doua oara

  Răspunde
 9. danezasaji
  danezasaji says:

  Pusa asa cum o numesc toti oamenii care i-a ajutat nu a fost O SIMPLA ASISTENTA A AJUTAT CHIAR SI CEL MAI NEVOIAS PACIENT ASA CUM II TRATEAZA SI ACUM CA MANAGER AL SPITALULUI .Din puncul meu de vedere sa ramana la spital ca l-a rididicat din toate puncte de vedere echipa,echipamente,conditii.Nu degeaba vin pacienti inclusiv in Bucuresti

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *