Cum ar trebui să arate Centrul?
Nu aveti impresia ca Buftea e un oras plictisitor? Senzația asta e amplificată de zona din centru, unde orice oraș ar trebui să dea ce are el mai bun. Cu cât centrul orașului e mai activ și mai atractiv, cu atât orașul pare mai viu.
Oricine isi poate face o primă impresie despre oraș după cum ii arată Centrul. Piațeta Mihai Eminescu din fața primărieri arată bine, dar nu prea. După ce a fost o ruină ani de zile, Stoica a amenajat-o pe bani multi, cu granit si cu fântâni arteziene, care dansau pe muzică si pe lumini. Pistol a stricat-o in prima iarna, cand a adus patinoarul, iar reparația sa costă prea mult pentru bugetul primăriei, rezervat pentru pomeni electorale, ajutoare sociale, pelerinaje, biserici si petreceri.
Astfel a rămas un imens beton sinistru și pustiu tot anul. Doar in seriele de vară se mai umple cu părinți, copii, tineri și bătrâni, care nu au cum să-și petreaca altfel timpul liber. Pot spune că betonul din fața primăriei e neincăpător in serile răcoroase de vară. Iarna, din decembrie până in ianuarie, doar seara, e ok, e ocupat cu patinoarul, sunt luminite aprinse, e frumos. Dar nu e suficient!
In afara acestui beton, mai există o suprafață, poate chiar mai mare, in fața Casei de Cultură, o grădină veche, lăsată in paragină și ignorată de autorități. Sunt aceiași boscheți de acum 30 de ani, aceleași smocuri de iarbă și același pământ bătătorit. Stoica a tras două alei, un loc de joacă și 3 foișoare, care sunt ok daca sunt folosite ziua de pensionari și părinți cu copii mici. Doar că noaptea ele adăpostesc tineri gălăgioși, iar poliția comunitară se face că ninge.
Această zonă ar trebui „rasă” și refăcută din temelii, pentru că acum e doar un focar de infecție, un veceu public in toată regula. Și e păcat. Aici ar putea fi amenajate locuri de joacă pentru preșcolari, spații verzi, băncuțe, alei luminate, târguri tematice ale inteprizătorilor locali (de crăciun, de paște, 1-8 martie, 1 iunie, de toamnă, etc), spectacole in aer liber, expoziții. O, cum ar fi reamenajarea Casei de Cultură și redarea ei buftenilor?! Să ne trezim totuși…
Avem exemplul Mogoșoaiei, care a devenit o adevărată atracție turistică doar beneficiind de un spațiu pe lac (pe care il are și Buftea) și de multe idei simple. De ce nu ar putea si Buftea, un oraș cu pretenții mult mai mari, să atragă vizitatori din imprejurimi, care să-și lase banii la noi? Lăsăm deoparte ideea pe care o susținem de mult, privind amenajarea malurilor lacurilor din Buftea.
Nu cred că există vreun oraș de mărimea Buftei care să nu aibă un centru frumos amenajat. Ne mai gândim și la porțiunea sinistră dintre Primărie și Șoseaua Buc.-Târgoviște, cu fațade de blocuri urâte, clădirea veche a Cooperativei Mestesugarul, ruina fostei primării și trotuarele ponosite. Dacă vrei să afli multe despre un oraș, aruncă doar o privire fix in centrul lui. Buftea arată ca un oraș blocat in timp și plictisitor, să nu zicem mort. Se pot obține destul de ușor fonduri europene pentru proiecte de amenajare a centrului orașlului, important e doar să se vrea și să existe idei bune.
Noi am mai dat idei. Iata inca una dintre ele… cu minim de efort se puteau monta astfel de rame in fata primariei, lângă patinoar, sub luminite, sau pe lac, spre apus si munții care se vad foarte bine. Se imbogățea Buftea cu câteva mii de zâmbete și nu era de colo! Voi ce idei aveți pentru centrul orasului?
]]>
Ai multe idei si oamenii cu idei sunt periculosi pentru putere. In primul rand ce se intampla acolo e o idiotenie, cu ocolitul primariei prin spate, o struto camila hidoasa. Ideile celor ce au condus orasul l-au slutit in fel si chip. Toti si-au lasat amprenta. Ceea ce se intampla pe Studioului e un exemplu de dat la Facultatea de Arhitectura la capitolul: ASA NU ! Mai au sa strice si zona Calul Balan. Nu compara Buftea cu Mogosoia, primarul de acolo isi pune oamenii la munca.
Dezvoltarea si modernizarea sistemului de iluminat public, cu retea subterana, in orasul Buftea
Cod SMIS20919
Program operationalProgramul Operational Regional
Axa prioritaraAxa prioritara 1
Domeniul major de interventie1.1
Subdomeniuiluminat public
LocalitateBuftea
Status proiectFinalizat
Nume beneficiarOrasul Buftea
Perioada implementare
Valoare totala proiect19953877.06
Asistenta financiara nerambursabila solicitata15799188.91
Obiective Imbunatatirea sigurantei locuitorilor si a vizibilitatii pe timp de noapte
Rezultate Planificat: Inlocuirea si completarea retelei publice de iluminat cu un numar de 1786 corpuri de iluminat si 1266 stalpi suport pt asigurarea integritatii retelei si prevenirea accidentelor. Trecerea in subteran a 44,17 km de retea electrica crearea a 21 noi locuri de munca
Contact ,
Tel.: 0318.241.234
E-mail:
Sa fie clar : primarul asta nu sfinteste locul. Cred ca interese mai mari decat actualu, nu a avut nici un primar care a condus Buftea. Sper ca DNA-ul sa vada ce-i cu asta.
Am gasit si asta azi pe net.EXECUTIA LUCRARILOR DE REABILITARE TERMICA A IMOBILELOR SITUATE ÎN ORASUL BUFTEA, JUDETUL ILFOV, CUPRINSE SI APROBATE IN PROGRAMUL ANUAL DE REABILITARE TERMICA A BLOCURILOR DE LOCUIT
data atribuita: 09.01.2015
valoare atribuita
33,565,659 RON Romania » Ilfov »
Castigator :S.C.DELTA ACM 93 S.R.L
Mai multe detaliEXECUTIA LUCRARILOR DE REABILITARE TERMICA A IMOBILELOR SITUATE ÎN ORASUL BUFTEA, JUDETUL ILFOV, CUPRINSE SI APROBATE IN PROGRAMUL ANUAL DE REABILITARE TERMICA A BLOCURILOR DE LOCUIT
Acordarea Contractului
Tweet LinkedIn ShareThis
Text
Informaţii generale
Ţara: România
Numărul Anunţului/Contractului: rou:ca:153755
Data publicării: Jan 9, 2015
Limba de publicare a anunţului: Română
Bunuri, lucrări, servicii
Lucrări de izolare termică Lucrări de izolare Instalare de uşi, de ferestre şi de elemente conexe Lucrări de faţade
Textul original
Anunt de atribuire numarul 153755/09.01.2015
Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA
I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:
Primaria Orasului Buftea
Adresa postala: Piata Mihai Eminescu, Nr. 1 , Localitatea: Buftea , Cod postal: 070000 , Romania , Punct(e) de contact: Pistol Gheorghe , Tel. +40 318241234 , Email: viorica_tu@yahoo.com , Fax: +40 318241238 , Adresa internet (URL): http://www.primariabuftea.ro , Adresa profilului cumparatorului: http://www.e-licitatie.ro
I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)
Autoritate regionala sau locala
Activitate (activitati)
– Servicii generale ale administratiilor publice
Autoritatea contractanta actioneaza in numele altor autoritati contractante
Nu
Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI
II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea atribuita contractului de autoritatea contractanta
EXECUTIA LUCRARILOR DE REABILITARE TERMICA A IMOBILELOR SITUATE ÎN ORASUL BUFTEA, JUDETUL ILFOV, CUPRINSE SI APROBATE IN PROGRAMUL ANUAL DE REABILITARE TERMICA A BLOCURILOR DE LOCUIT
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor
Lucrari
Executarea
Locul principal de executare: Oras Buftea
Codul NUTS: RO322 – Ilfov
II.1.3) Anuntul implica
Incheierea unui acord-cadru
II.1.4) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
Contractul are drept scop executia lucrarilor reabilitare termica a imobilelor situate în orasul Buftea, judetul Ilfov.Nu au fost prevazute cheltuieli „diverse si neprevazute.
II.1.5) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
45321000-3 – Lucrari de izolare termica (Rev.2)
45320000-6 – Lucrari de izolare (Rev.2)
45421100-5 – Instalare de usi, de ferestre si de elemente conexe (Rev.2)
45443000-4 – Lucrari de fatade (Rev.2)
II.1.6) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Nu
II.2) Valoarea totala finala a contractului (contractelor)
II.2.1) Valoarea totala finala a contractului sau a contractelor
33,565,659.73 RON
SECTIUNEA IV: PROCEDURA
IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Licitatie deschisa
IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire
Oferta cea mai avantajoasa d.p.d.v. economic
– criteriile mentionate in continuare
– criteriile enuntate in caietul de sarcini, in invitatia de a prezenta o oferta sau de a participa la negociere sau in documentul descriptiv
IV.2.2) S-a organizat o licitatie electronica
Nu
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de autoritatea contractanta
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Da
Anunt de participare
Numarul anuntului in JO: 2013/S163-283462 din 23.08.2013
SECTIUNEA V : ATRIBUIREA CONTRACTULUI
Contract nr: 180 Denumirea: EXECUTIA LUCRARILOR DE REABILITARE TERMICA A IMOBILELOR SITUATE ÎN ORASUL BUFTEA, JUDETUL ILFOV, CUP
V.1) Data atribuirii contractului 30.01.2014
V.2) Numarul de oferte primite 14
Numarul de oferte admisibile 3
V.3) Numele si adresa operatorului economic caruia i-a fost atribuit contractul
S.C. DELTA ACM 93 S.R.L
Adresa postala: Strada Chiciurei nr.39-45, sector 3 , Bucuresti , Localitatea: Bucuresti , Cod postal: 031872 , Romania , Tel. 40 0213464108
V.4) Informatii privind valoarea contractului
Estimarea initiala a valorii contractului
Valoarea: 44417806.00 Moneda: RON Fara TVA
Valoarea totala finala a contractului
Valoarea: 33565659.73 Moneda: RON Fara TVA
V.5) Contractul ar putea fi subcontractat
Nu
SECTIUNEA VI: INFORMATII SUPLIMENTARE
VI.1) Contractul de fata este legat de un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Nu
VI.2) Alte informatii
– Autoritatea contractanta doreste ca investitiile sa fie incluse în Programul National de Reabilitare Termica a Blocurilor de Locuit, fapt pentru care la îndeplinirea contractului se va tine seama de prevederile legislative în vigoare.- Daca se constata ca ofertele clasate pe primul loc au punctaje egale, autoritatea contractanta va solicita reofertarea in plic inchis, in vederea departajarii acestor oferte.
VI.3) Cai de atac
VI.3.1) Organismul competent pentru caile de atac
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Adresa postala: Str. Stavropoleos, nr. 6, sector 3, Bucuresti , Localitatea: Bucuresti , Cod postal: 030084 , Romania , Tel. +40 213104641 , Email: office@cnsc.ro , Fax: +40 213104642 / +40 218900745 , Adresa internet (URL): http://www.cnsc.ro
Organismul competent pentru procedurile de mediere
VI.3.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
VI.3.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac
SERVICIU JURIDIC -PRIMARIA ORASULUI BUFTEA
Adresa postala: Piata Mihai Eminescu nr.1,Buftea,Judetul Ilfov , Localitatea: Buftea , Cod postal: 070000 , Romania , Tel. +40 318241234 , Fax: +40 318241238
VI.4) Data expedierii prezentului anunt
08.01.2015 17:24
Mai multe detail si blocurile care vor fi rehabilitate in prima faza. http://www.mdrt.ro/userfiles/OMDRAP_2194_2014.pdf
S-o luam de la coada. Casa de cultura este a sindicatelor, nu ai cum sa te apuci de renovare si redare in circuit atat timp cat proprietarii nu sunt de acord cu acest lucru. Proprietarii isi platesc darile catre primarie, au documente care le atesta dreptul de proprietate, e cam greu – ca sa nu spun imposibil – sa iei cu japca bunul cuiva… Platoul din fata primariei – dupa cum spui – e populat vara si la fel iarna. Ai mare dreptate, primavara si toamna pe ploi este cam gol. Daca ar fi un primar mai capabil ar vorbi cu Doamne-Doamne si am avea doar doua anotimpuri, atunci ar fi o.k., acum cu cele patru perioade ale anului ma indoiesc ca actualul va mai castiga un mandat… Foisoarele sunt utile, se adapostesc de soare sau de ploi, copii, parintii, pensionarii.Din pacate, ar trebui ridicate dupa ora 22, sau un politist comunitar sa faca planton pentru ca adolescentii sa nu le frecventeze. Esti probabil primul si singurul locuitor al acestei tari care afirma hotarat ca accesul la fonduri europene este foarte facil, fiind destul sa vrei, restul fiind o bagatela. Sunt sigur ca stii dar ti-a scapat, proiectele au o anumita doza de importanta sociala, de prima necesitate, se stabilesc acum pentru executia de peste patru ani, cuprind programe care se implementeaza pe zone, urbana, rurala, pe zone geografice, etc., etc. Oare cat de naiv sa fii incat sa crezi ca daca ar fi asa cum spui nu ar zbiera toti primarii, inclusiv cei de la Dalga si de la Cucuietii din Deal sa faca parc de distractii in sat si sa lase apa si canalizarea, asfaltul si iluminatul pentru secolul XXII ? Fatadele si anveloparea blocurilor se va face, nu cand doresti tu sau noi toti, cand se vor aproba fondurile pentru acest lucru. Chiar crezi ca doreste cineva sa franeze civilizatia, ca doreste cineva sa stagneze, sa nu-si lase o amprenta pozitiva asupra dezvoltarii orasului ? Lacul din Mogosoaia este al primariei, s-a putut interveni, amenaja si da in folosinta comunitatii. Cel de la Buftea este dat in concesiune pana in 2016, cel care il are in concesiune plateste taxe, impozite catre toate institutiile care au drept de incasare. Probabil multi abia ar astepta ca primaria sa fie data in judecara – si sa piarda – un proces cu cel care are in exploatare lacul. Ce de bani ar cere Saris, ce spume la gura ar face aplaudacii lui Stoica, ce de reclamatii ar curge la toate organele abilitate… Eu inteleg ca se trage cu tot armamentul din dotare asupra primarului, inteleg ca indiferent ce ar face va iesi prost, inteleg ca politica acestui site este discreditarea si intoxicarea cu nocivitatea lui, inteleg aceasta atitudine si la fel, inteleg ca e dreptul tau acest lucru. Nu inteleg insa de ce trebuie sa ne jignesti inteligenta, sa ne aburesti cu aiureli care nu tin de autoritatea primarului sau de buna gospodarire a orasului in ceea ce-l priveste. Cearta-l si tu pentru ceea ce merita certat, amendeaza-l atunci cand trebuie, mai baga si cate una buna facuta sa poti fi credibil in afirmatii. Altfel te alaturi corului de postaci vesnic nemultumiti dar fara solutii viabile.
p.s. Nu vad cum niste porti banale din placaj aduceau mii de zambate. Probabil sutele de copii care folosesc patinuarul si care rad fericiti ar privi tamp la ele si ar renunta sa patineze. Mai stii ?
[quote name=”un flaifuster”]S-o luam de la coada. Casa de cultura este a sindicatelor, nu ai cum sa te apuci de renovare si redare in circuit atat timp cat proprietarii nu sunt de acord cu acest lucru. Proprietarii isi platesc darile catre primarie, au documente care le atesta dreptul de proprietate, e cam greu – ca sa nu spun imposibil – sa iei cu japca bunul cuiva… Platoul din fata primariei – dupa cum spui – e populat vara si la fel iarna. Ai mare dreptate, primavara si toamna pe ploi este cam gol. Daca ar fi un primar mai capabil ar vorbi cu Doamne-Doamne si am avea doar doua anotimpuri, atunci ar fi o.k., acum cu cele patru perioade ale anului ma indoiesc ca actualul va mai castiga un mandat… Foisoarele sunt utile, se adapostesc de soare sau de ploi, copii, parintii, pensionarii.Din pacate, ar trebui ridicate dupa ora 22, sau un politist comunitar sa faca planton pentru ca adolescentii sa nu le frecventeze. Esti probabil primul si singurul locuitor al acestei tari care afirma hotarat ca accesul la fonduri europene este foarte facil, fiind destul sa vrei, restul fiind o bagatela. Sunt sigur ca stii dar ti-a scapat, proiectele au o anumita doza de importanta sociala, de prima necesitate, se stabilesc acum pentru executia de peste patru ani, cuprind programe care se implementeaza pe zone, urbana, rurala, pe zone geografice, etc., etc. Oare cat de naiv sa fii incat sa crezi ca daca ar fi asa cum spui nu ar zbiera toti primarii, inclusiv cei de la Dalga si de la Cucuietii din Deal sa faca parc de distractii in sat si sa lase apa si canalizarea, asfaltul si iluminatul pentru secolul XXII ? Fatadele si anveloparea blocurilor se va face, nu cand doresti tu sau noi toti, cand se vor aproba fondurile pentru acest lucru. Chiar crezi ca doreste cineva sa franeze civilizatia, ca doreste cineva sa stagneze, sa nu-si lase o amprenta pozitiva asupra dezvoltarii orasului ? Lacul din Mogosoaia este al primariei, s-a putut interveni, amenaja si da in folosinta comunitatii. Cel de la Buftea este dat in concesiune pana in 2016, cel care il are in concesiune plateste taxe, impozite catre toate institutiile care au drept de incasare. Probabil multi abia ar astepta ca primaria sa fie data in judecara – si sa piarda – un proces cu cel care are in exploatare lacul. Ce de bani ar cere Saris, ce spume la gura ar face aplaudacii lui Stoica, ce de reclamatii ar curge la toate organele abilitate… Eu inteleg ca se trage cu tot armamentul din dotare asupra primarului, inteleg ca indiferent ce ar face va iesi prost, inteleg ca politica acestui site este discreditarea si intoxicarea cu nocivitatea lui, inteleg aceasta atitudine si la fel, inteleg ca e dreptul tau acest lucru. Nu inteleg insa de ce trebuie sa ne jignesti inteligenta, sa ne aburesti cu aiureli care nu tin de autoritatea primarului sau de buna gospodarire a orasului in ceea ce-l priveste. Cearta-l si tu pentru ceea ce merita certat, amendeaza-l atunci cand trebuie, mai baga si cate una buna facuta sa poti fi credibil in afirmatii. Altfel te alaturi corului de postaci vesnic nemultumiti dar fara solutii viabile.
p.s. Nu vad cum niste porti banale din placaj aduceau mii de zambate. Probabil sutele de copii care folosesc patinuarul si care rad fericiti ar privi tamp la ele si ar renunta sa patineze. Mai stii ?[/quote]
prietene e posibil sa ai dreptate dar spune-ne si noua cine esti sa vedem si noi cum arata un buftean fericit ( daca esti buftean) adevarul e ca centrul arata de 2 ani la fel si eu cred ca e loc de mai bine . dar as prefera sa ramana centru asa cum e 10 ani de acum incolo daca dispar cainii de pe strazi se schimba in bine culoarea apei de la robinet si se asfalteaza toate strazile din oras . si da parcul ala de pe groapa de gunoi e super tare si ar fi si mai tare daca s-ar putea ajunge la el pe asfalt .
Prietene, identitatea mea nu este importanta. Si asa, din anonimat, iti pot garanta ca tot ce ai spus se va realiza anul acesta. Cainii vor avea foarte curand adapost, apa potabila va fi potabila pana la sfarsitul anului, asfalt va fi peste tot dupa ce r eteaua de canal va fi implementata, parcul va fi accesibil in pantofi eleganti chiar in primavara asta. Mai sunt in plan piata din centru, cantina sociala, anveloparea blocurilor si a aspectului exterior, mai sunt destule. Poate nu sunt aceste lucrari pe placul tuturor, poate nu se pot realiza intr-o perioada foarte scurta, important este sa se realizeze si cetateanul sa beneficieze de ele. In rest, barfa si carcoteala merg mai departe.
Traim in cea mai buna dintre lumile posibile. Noroc cu Pistol ca ne lumineaza calea spre progres, ne anvelopeaza cociobele si ne da apa cristalina din copita murgului. Imi vine sa vomit, atata libicurism nu am mai vazut de mult.
Cum ar arata Centrul fara masinile care se ‘agita’ zi si noaptea prin fata primariei 9-10 luni din an , lasand in urma lor un miros greu de cauciuc irosit prosteste combinat cu sunetul inconfundabil al genului muzical ‘fortza’ , cum ar arata Centrul fara toti retardatii care fac galagie pana dimineata in noptile de vara ,fara maidanezi nu are rost sa mai zic ca deja ne-am obisnuit cu ei .Ei nu au nici o vina ca exista , de vina sunt tot oamenii care ii lasa pe strazi ,aceeasi oameni care au pus tablitele la intrare in parcurile de prin oras pe care scrie mare cu rosu „Interzis accesul cu animale” , in timp ce maidanezii sunt tolaniti prin iarba.
Centrul asta arata mult mai bine cand era parcul cu lei…daca il mai tineti minte ,acum suntem obligati sa ne uitam la betoane . Mai sus cineva vorbea de Mogosoaia : acolo functioneaza expresia ‘afara e vopsit gardul inauntru-i leopardul’ ,asta pentru ca acolo macar s-a facut ceva cu adevarat bun si anume parcul,dar in rest sunt probleme grave , zone in care nu este trasa nici apa curenta si canalizare.Probleme sunt peste tot dar macar unii stiu cum sa ia ochii lumii cu …Centrul! Exact asta nu se intampla in Buftea !
+1 #6 virgil 12-01-2015 10:51
Mai multe detail si blocurile care vor fi reabilitate in prima faza. http://www.mdrt.ro/userfiles/OMDRAP_2194_2014.pdf
Citat
bugetul pe 2015 are alocate fonduri pentru reabilitare termica a blocurilor
http://www.primariabuftea.ro/admin/assets/librarii_documente/2015/35.pdf