Buletin de Buftea… Dodițăsursa foto/text: Facebook Buftea Live

Dodiță se incapataneaza sa traiasca. Pentru ca destinul nu i-a deschis ochii atunci cand niste etnici shucari i-au cumparat pe te miri ce casa, pe cand era imbuibat de aburii lui Bachus si pentru ca POLITIA nu se pune in miscare nesesizata, Dodita, candva un priceput tipograf, a ajuns acum sa traiasca din mila cerului.

Preocupat de grijile combinatiilor zilnice, conducatorul unei mici urbe din Romania a uitat probabil sa se mai intereseze de soarta lui. Dodita nu da bine in camera de luat vederi, iar imaginea lui o poate altera pe a celor care ar trebui sa-l ajute. Liderul se fotografiaza cu copiii celor multi, cu formatori de opinie, si cu cei care pot controla intr-un fel sau altul voturile de maine.

Acum Dodita, asteapta de cateva zile “sa vina” cei care i-au promis ca-l vor interna intr-un centru de specialitate. Anul trecut a avut noroc, anul acesta insa… cine stie? La nici 30 de metri, primarul X reface drumurile pentru a justifica platile catre firma lui de suflet si poate nu are timp si nici interes pentru a realiza aceasta drama.

Dodita a trecut peste cateva ierni, de multe ori mancand din mila trecatorilor si furand pe banca o ora de somn, ca aseara. Cine stie daca va mai avea forta sa mai treaca si peste aceasta iarna. Nu mai are dinti in gura, nu mai vede aproape deloc si abia mai merge. Dodita insa, le da planurile peste cap celor care, pretinzand ca in numele celor care l-au ales vor da TOTUL PENTRU VOI (Slogan electoral romanesc din orasul Buftea) pentru ca el, Dodita, SE INCAPATANEAZA SA TRAIASCA! Deasupra sa sta drapelul care ne aminteste de Ziua Nationala! Ne cerem iertare Dodita acum cat esti inca in viata, atat poate sa-ti ofera tara asta, atat poate acest primar, atat putem noi…

 

Buletin de Buftea… Cetină

Buletin de Buftea… Marinel

Buletin de Buftea… nea Lucică

]]>

14 raspunsuri
 1. costache octavian
  costache octavian says:

  Dodita…..cel puţin de douăzeci şi şapte de ani îl cunosc de pe stradă.Aşa este ..se incapataneaza să reziste..nu că să mai trăiască căci nu mai are pentru ce şi nici pentru cine..se incapataneaza să lupte contra unui sistem şi dogme unde un muncitor corect şi ordonat cum era odata nu s a putut integra şi adapta.

  S al privim că pe un martir al zilelor noastre căci poate mântuirea lui este mai primită decât a noastră şi…să ne punem nişte semne de întrebare în legătură cu instituţiile statului.şi vremurile ce vă să vie.
  La mulţi ani Dodita…şi mancate ar raiul.

  Răspunde
 2. Bogdan T.
  Bogdan T. says:

  Poza-i bună, subiectul bun, dar n-am ințeles ce caută primarul aici.

  Dar asa iese când ai semi-școala de jurnalism făcută in slujba politicului.

  Răspunde
 3. G
  G says:

  [quote name=”costache octavian”]Dodita….. nu mai are pentru ce şi nici pentru cine..se incapataneaza să lupte contra unui sistem şi dogme unde un muncitor corect şi ordonat cum era odata nu s a putut integra şi adapta.

  S al privim că pe un martir al zilelor noastre căci poate mântuirea lui este mai primită decât a noastră şi…să ne punem nişte semne de întrebare în legătură cu instituţiile statului.şi vremurile ce vă să vie.
  La mulţi ani Dodita…şi mancate ar raiul.[/quote]

  Stima domnule! Venea in fiecare saptamana sa ne aduca o carte acasa din tipografia unde lucra… Dodita. Acest Dodita!

  Sa vezi cate injuraturi o sa ne luam…:)))

  Răspunde
 4. G
  G says:

  Primarul e o institutie. Insititutia are in subordine niste servicii care primesc anual niste bugete -alea care sunt- pentru a face cate ceva din ce se poate. Pe mai toate contractile incheiate de exemplu cu terti apare numele primarului si nu al departamentelor/serviciilor respective.

  Prin urmare, indirect, cred ca trebuie sa stie si sa faca ceva. se poate observa ca nu este nominalizat nici orasul nici primarul, acest caz putand fi similar cu alte zeci sute. Cred ca articolul cauta sa arate modul in care fiecare autoritate locala isi stabileste prioritatile si care sunt acelea. Sunt tot felul de rectificari bugetare, se iau tot felul de decizii, oare vreuna din ele ii vizeaza si pe cei ca Dodita? V-ati uitat pe acte sa vedeti cine e initiatorul acestora?

  Răspunde
 5. G
  G says:

  [quote name=”Bogdan T.”]Poza-i bună, subiectul bun, dar n-am ințeles ce caută primarul aici.

  Dar asa iese când ai semi-școala de jurnalism făcută in slujba politicului.[/quote]

  Am uitat ceva Bogdan. Ai un articol cu moastele sfintei Varvara. Ai citit cu atentie afisul cine sunt organizatorii? Pare ca nu pot apare una fara alta si sper ca ai primit si raspunsul semi scolii. 🙂 Bafta

  Răspunde
 6. talida
  talida says:

  Dodita a avut si casa, a avut si masa, dar mai are si o sora cu apartament cu 2 camere, necasatorita. Tot primarul este de vina ca Dodita, dupa cum ati insirat si aici, si-a baut si mintea si casa ? Ei ,domnilor…?

  Răspunde
 7. ofelia cu inel
  ofelia cu inel says:

  dar nu avem spital in buftea? este chiar langa blocul cu fotografia . avem si ambulanta parca, dar asa este cand se fac analizele pe bani.

  Răspunde
 8. Marius Dinca
  Marius Dinca says:

  Gelule, de ce a devenit atat de important Dodita pentru tine? Si mai ales important acum, in ultima perioada. Dodita este o problema mostenita de pe vremea lui Stoica. Sau atunci nu era o problema? Cred ca iti place sa gasesti”probleme”, doar de dragul de a-l mai ataca pe George Pistol.Uita-l. Oricum nu te iubeste, nu te va iubi si nu te va baga in seama, indiferent de cat de mult il vei ataca. Si stii asta. Te pupa nasu’!

  Răspunde
 9. Top Gun
  Top Gun says:

  Mihai Eminescu
  Împărat şi proletar

  Pe bănci de lemn, în scunda tavernă mohorâtă,
  Unde pătrunde ziua printre fereşti murdare,
  Pe lângă mese lunge, stătea posomorâtă,
  Cu feţe-ntunecoase, o ceată pribegită,
  Copii săraci şi sceptici ai plebei proletare.

  Ah! – zise unul – spuneţi că-i omul o lumină
  Pe lumea asta plină de-amaruri şi de chin?
  Nici o scânteie-ntr-însul nu-i candidă şi plină,
  Murdară este raza-i ca globul cel de tină,
  Asupra cărui dânsul domneşte pe deplin.

  Spuneţi-mi ce-i dreptatea? – Cei tari se îngrădiră
  Cu-averea şi mărirea în cercul lor de legi;
  Prin bunuri ce furară, în veci vezi cum conspiră
  Contra celor ce dânşii la lucru-i osândiră
  Şi le subjugă munca vieţii lor întregi.

  Unii plini de plăcere petrec a lor viaţă,
  Trec zilele voioase şi orele surâd.
  În cupe vin de ambră – iarna grădini, verdeaţă,
  Vara petreceri, Alpii cu frunţile de gheaţă –
  Ei fac din noapte ziuă ş-a zilei ochi închid.

  [quote name=”Gelu”]:)))))))))) BIG LIKE. Nasu’ are intotdeauna dreptate. :))))))))))))[/quote]

  Virtutea pentru dânşii ea nu există. Însă
  V-o predică, căci trebui să fie braţe tari,
  A statelor greoaie care trebuie-mpinse
  Şi trebuiesc luptate războaiele aprinse,
  Căci voi murind în sânge, ei pot să fie mari

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.