Asta da lovitură! Baza NATO la Buftea? Oare pe terenul cui?

E o stire pe care au dat-o doar Național și Știri pe Surse, deci nu putem discuta despre ceva sigur deocamdată. Dar le mai nimeresc uneori și aceste două surse, aparent puțin credibile. Iar cum noi știm poveștile din Buftea, putem face niște legături.

„Informatii de ultima ora intrate in posesia noastra arata ca deja negocierile purtate pe aceasta tema avanseaza rapid, fiind ca si stabilita locatia pentru constructia bazei din apropiere de Capitala, care urmeaza a fi construita de la zero in perimetrul Buftea – Corbeanca! Mai mult chiar, serviciile militare de informatii fac deja „munca de cercetare” specifica preliminara pentru a nu se cadea in vreo capcana imobiliara si pentru ca locatia sa fie una „safe” din toate punctele de vedere. Si chiar daca apropierea de un oras mare precum Bucurestiul ar putea surprinde la prima vedere, ca nefiind una ideala pentru o asemenea destinatie, se pare ca noua baza nu va gazdui musai tancuri, avioane sau alta tehnica de lupta, ci mai degraba va asigura suportul logistic, mai ales in domeniul „intelligence”, pentru functionarea Centrului Operational  NATO  care  functioneaza  chiar in Bucuresti si urmeaza a fi extins.”

Cititi mai mult: http://www.national.ro/dezvaluiri/baza-militara-americana-la-buftea-corbeanca-596929.html/#ixzz4tVF61Sin enational.ro

O baza militară NATO sau americană ar aduce o schimbare uriașă a orașului, cel mai probabil in bine. Am beneficia probabil de infrastructură serioasă și economia locală ar crește. Plus siguranța, nu? Asta până la o eventuală stare de război, când ne-am simți ca o țintă pentru amicii de la est.

De ce e destul de credibilă povestea?

 • Iohannis si Donald Trump s-au intâlnit recent și par a se ințelege bine, mai ales că Rusia a inceput să-și umfle mușchii aici in Est.
 • Iohannis l-a numit sef SRI pe omul său Eduard Hellvig, acesta din urmă fiind prieten bun cu primarul nostru, Pistol, toți membri PNL. De aici și tot mai desele suspiciuni că al nostru ar fi omul serviciilor. Că tot pare el de neatins, deși vedem cu toții câte combinații dubioase face.
 • zona Buftea-Corbeanca e foarte liberă, foarte multe terenuri goale, majoritatea ale lui Pistol, acesta având și o fermă, in mijloc, izolat. Așa se aude, că e fermă. E loc să faci un oraș in zona Buftea-Corbeanca, iar cei doi primari sunt foarte apropiați. De ani de zile acolo nu mișcă nimic fără știrea lui Pistol. 
 • ne miram că Pistol a introdus canalizare, camere video și apă curentă pe terenurile acelea goale?
 • sunt proiecte noi in zona, pentru linii de autobuz Buftea-Corbeanca și Corbeanca-București, un pasaj peste calea ferată și chiar o șosea de centura, pe traseul Otopeni-Mogosoaia-Buftea-Corbeanca-Peris

Dincolo de preocupările dubioase gen „totul pentru mine” ale primarului și de faptul că e protejatul sistemului… Ce credeți? Cum e ideea unei baze militare NATO la Buftea? Ne-ar ajuta? Ne-ar incurca?

]]>

5 raspunsuri
 1. sakitumi
  sakitumi says:

  Americanii nu fac baze militare decât daca se întrunesc câteva criterii. Criterii pe care Buftea le satisface, spre surprinderea mea. Acces la rețea feroviara, acces la rețea rutiera, un aeroport la maxim 20 km in linie dreaptă. Poate vor veni, si poate le-o plăcea si poate ne mai repara si noua drumurile ca inelul 2 al Bucureștiului e in sertare inca.

  Răspunde
 2. Jens
  Jens says:

  There will be no OTAN base in this location. Currently some locations are analyzed based on proposals made by the Romanian side. The process is more complex. The infrastructure is to be analyzed. All people involved in the local decision-making process, will be checked. The results of these checks do not seem to make it possible to place any OTAN base in this place.

  Răspunde
 3. Bogdan Toba
  Bogdan Toba says:

  Cred ca nu spune prostii. Nu-si trimit americanii oamenii si logistica undeva unde exista coruptie si incertitudine. Dar daca garanteaza Hellvig și Codruța…

  Răspunde
 4. Calache
  Calache says:

  Nicio sansa de constructie a unei baze Nato intre Buftea si Corbeanca.O baza Nato are minim doua piste de aterizare,oricum ai lua-o ,tot o s-a fie prea aproape de aeroportul Otopeni,exact pe liniile de decolare-aterizare ale acestuia.Poate sa se faca in alta parte,nu stiu,dar in nici un caz aici,sau poate nu e baza nato ci altceva ce nu necesita pista pentru avioane.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *