Am facut reclamatie administrativa. Urmeaza actiunea in instanta.
Pentru ca ma rog de domnul primar sa-mi raspunda la niste petitii banale, prin care solicitam informatii publice, am facut o reclamatie administrativa. Daca nu-mi raspunde nici la asta, ne vedem la tribunal.
Nu exista niciun motiv pentru care sa nu-mi raspunda. Daca patiti la fel, urmati cele de mai jos. Cu cat mai multe reclamatii si actiuni in instanta, cu atat ii vom convinge mai repede sa avem acces la informatiile publice.
- Dacă răspunsul primit din partea instituţiei te nemulţumeşte, poţi folosi reclamaţia administrativă. Adresează-te conducătorului instituţiei publice căreia i-ai solicitat informaţia, în termen de 30 de zile de la primirea răspunsului pe care-l consideri nemulţumitor sau de la expirarea termenului de răspuns din partea instituţiei. Instituţia este obligată să declanşeze o cercetare administrativă (verificare internă), pentru a-ți putea răspunde la reclamaţie. În termen de 15 zile de la depunerea reclamaţiei administrative, dacă reclamaţia se dovedește a fi întemeiată, vei primi un răspuns care va cuprinde informaţiile solicitate iniţial şi modul în care a fost sancţionat disciplinar funcţionarul care a greșit.
- Dacă răspunsul primit din partea instituţiei îți încalcă dreptul la informaţie sau dacă nu primești răspuns nici la reclamaţia administrativă, ai posibilitatea de-a înainta o plângere în instanţă. Adresează-te la secţia de contencios administrativ a tribunalului, în termen de maxim 30 de zile de la încheierea termenului de răspuns. Hotărârea tribunalului poate fi supusă recursului la Curtea de apel. Decizia Curţii de apel este definitivă și irevocabilă. Plângerea la tribunal și recursul la Curtea de apel se judecă în procedură de urgenţă, fiind scutite de plata obişnuitei taxe de timbru. O mulţime de exemple sunt disponibile în jurisprudență (vezi o colecție civică sau una guvernamentală), dacă dorești să te documentezi (mai poți încerca și la RoLII).
Informaţiile fixate în documente oficiale pot fi solicitate verbal (la sediu ori prin telefon) sau în scris (inclusiv prin fax ori email), de la orice instituţie/autoritate publică şi de către orice persoană:
- dacă informaţia este solicitată verbal/telefonic, răspunsul poate fi primit pe loc; dacă informaţia astfel solicitată este mai complexă, va fi nevoie să revii cu o solicitare scrisă;
- dacă informaţiile solicitate fac parte din categoria celor exceptate de la liberul acces, ori nu sunt de competenţa instituţiei respective, vei primi o înştiinţare scrisă din partea instituţiei, în termen de 5 zile de la depunerea solicitării;
- dacă informaţiile solicitate sunt disponibile în documente oficiale uşor accesibile, răspunsul la o solicitare scrisă ar trebui primit în 10 zile de la depunerea acesteia [Notă: Art. 7 din Legea 544 se referă la zile calendaristice; noua formulare din art. 16, alin. 2 din normele metodologice se referă exact la modul de calcul pe care-l folosim și noi, la NuVăSupărați.info];
- dacă sunt necesare mai mult de 10 zile pentru colectarea și prelucrarea informaţiilor, în termenul de 10 zile, deja menționat, vei primi o adresă din partea instituției, prin care ți se comunică prelungirea termenului până la 30 de zile de la depunerea solicitării.
Surprinzator este faptul ca numeni nu se intereseaza despre situatia proiectului de modernizare a peisajului urban, finantat din fonduri UE. Mai exact sunt strazi in Buciumeni( ex: Ficuslui, B-dul Muncii) unde nu s-au finalizat investitiile nici pana in present . Nu s-au mai montat banci, gazon, cosuri pentru gunoi, pomi. Greu de crezut ca proiectul nu le prevedea pe toate astea pe fiecare strada inclusa in proiect.
Da …ce pot sa spun;asa se intampla cand nu ai ce face🙄
Curtea de Conturi a constatat niste abateri grave de la cheltuirea banului public cum ar fi :
1. Fasolea si carnatii adulmecati de cetatenii orasului Buftea de 1 Decembrie.
2. Diverse prejudicii aduse de firmele prestatoare pentru Consiliul Local (Primarie).
3. Pierderi mari la Admin Cons datorate neplatii chiriilor la tarabele din piata de producatorii africani din Buftea de kiwi , portocale , banane precum si neplata locurilor de parcare a saracilor cu BMW , MERCEDES , AUDI si altor marci populare.
Aceasta formula este valabila in tot Spatiul Carpato-Danubiano-Pontic.
Normal ca Primaria se judeca cu Curtea de Conturi. Trebuie sa dea vulgului fasole ca e buna.
TU ca formator de opinie ar trebui sa „educi” cetatenii onorabili din Bulevardul Muncii , Otetarie … sa nu mai „haleasca” fasole de la Primarie „ca este oameni saraci” si sa puna osul la munca si sa manance fasolea produsa de ei , sa faci propaganda in USR sa propuna legi prin care sa nu mai poata paricipa in relatiile cu statul toti vagabonzii (este vorba despre achizitiile publice). In rest poate sa vina Primar si Obama , Trump , Putin ca tot acelasi lucru o sa fie. Nu intelegi ca Politica in Romania este un joc de interese ?
O sa te duci la Judecatorie si o sa primesti un verdict in dunga.Toata treaba tine de maturitatea si educatia VULGULUi. Restul e poveste.