45 000 lei de la bugetul local pentru Triatlon, SemiMaraton și Duatlon Buftea 2017
In ultima ședință, Consiliul Local a dezbătut proiectul propus de bufteanul Cosmin Rogoveanu, privind organizarea a 3 competiții majore la Buftea in 2017.
A fost probabil cel mai dezbatut subiect pe care l-am văzut eu in ultimii ani in ședința consiliului, unde doar se votează rapid propunerile primarului. Cosmin Rogoveanu a depus un proiect care prevedea un buget de 270 000 lei, pentru organizarea a 3 evenimente sportive in Buftea anul acesta, Triatlon, SemiMaraton și Duatlon Buftea 2017. Față de cei 45 000 lei pe care i-au solicitat anul trecut pentru două evenimente. Anul acesta, duatlonul din 22 aprilie va fi de fapt, prin eforturile asociatiei Pegas Duatlon Buftea, un Campionat Sud-Est European, fiind așteptați mai mulți campioni din Bulgaria, Grecia, Ucraina, Moldova.
Au luat cuvântul primarul Pistol care a apreciat că solicitările asociatiei Pegas Duatlon Buftea, prin vicepreședintele ei, Cosmin Rogoveanu, sunt foarte mari, iar proiectul a fost depus târziu. Consilierul PSD, Richard Gioarsă a ținut un discurs ironic, apreciind și dânsul că suma e exagerată și că ar fi bine ca aceste evenimente să fie susținute financiar și de către federeația de Triatlon. După cum aflăm din interviul de la Radio Sport Total FM, federația de triatlon nu stă deloc bine cu finanțele, având un buget infim.
AUDIO – EXCLUSIV / Unul dintre organizatorii Pegas Duatlon Buftea, in studioul Sport Total FM: „Credem ca numarul participantilor din acest an se va dubla!”
Consilierul Țopai, după ce intreabă care ar fi bugetul total, de parcă nici nu-și aruncase ochii pe proiect, suține că ar trebui să participe și ei la construcția bugetului proiectului. Se propune aceeași sumă de anul trecut, 45 000 lei, pentru cele trei evenimente, deși anul trecut erau doar două. Se votează aproape in unanimitate, consilierul PSD Marin Costache abținâdu-se, probabil nefiind de acord cu nicio sumă care să fie alocată acestor evenimente.
Cosmin Rogoveanu, organizatorul, a inceract să-i convingă de valoarea si potențialul proiectului, fără succes, insă. A spus că va face evenimentele și in condițiile astea, chiar dacă sunt 3 anul acesta, nu doar 2, dar că nu pot atrage concurenți de valoare, deci nici sponsori și mediatizare, dacă premiile nu sunt semnificative. A mai precizat, ca și la emisiunea radio, că ar putea organiza in București așa ceva, dar preferă Buftea, pentru că e buftean și pentru că un eveniment mare intr-un oraș mic ar avea un impact fantastic.
Buftenii vor avea reducere 50% la taxa de inscriere, dar mai mutle detalii puteți găsi pe duathlon.ro. Sunt deja 300 de participanți care s-au inscris. Ca in fiecare an, se va organiza și mult așteptatul cros al copiilor, pe categorii de vârste, inscriera copiilor fiind gratuită la fața locului.
Buftea, respira! Pegas Duatlon Buftea văzut de un intrus
.Campionatul SE European de Duatlon – România, Buftea, 2017 – Comunicat de presă
Lansarea primei ediții a Campionatului SE European de Duatlon (22 aprilie 2017) a fost marcată astăzi, 5 aprilie, printr-o conferință de presă la Palatul Știrbey din orașul ilfovean Buftea.
Alături de multiplul campion național la duatlon și triatlon, deținător a două titluri de campion balcanic, Ciprian Bălănescu, au mai fost prezenți președintele Federației Române de Triatlon, Peter Klosz, primarul oraşului Buftea, Gheorghe Pistol, și reprezentantul organizatorului, Asociației Pegas Triatlon Club, Cosmin Rogoveanu.
Primarul orașului Buftea, Gheorghe Pistol, a explicat că impactul pozitiv al ultimelor evenimente sportive de duatlon şi triatlon a determinat instituția locală pe care o reprezintă să continue să susțină astfel de acțiuni. ”Puterea exemplului este mare, astfel că, de când există triatlonul la noi, buftenii și-au amintit să iubească sportul și să-și îndemne copiii să-l practice. Numai la Clubul Municipal avem 700 de copii înscriși, ceea ce este o mare bucurie pentru noi”, a declarat Gheorghe Pistol. A mai adăugat că Primăria Buftea a investit și în îmbunătățirea infrastructurii pentru a putea face față bunei desfășurări a unei competiții internaționale. ”Asfaltarea, salubrizarea și chiar adunarea câinilor fără stăpân sunt câteva dintre acțiunile pe care le-am întreprins în acest sens”, a conchis edilul din Buftea.
Președintele Federației Române de Triatlon, Peter Klosz, a abordat tema evoluției triatlonului și a duatlonului în România, precum și cea legată de starea sportului de masă din România. ”Duatlonul, care înseamnă alergare, ciclism, alergare, și triatlonul (înot, ciclism, alergare), fac parte din categoria sporturilor complexe care îmbină mai multe discipline și care câștigă din ce în ce mai multă simpatie în rândul celor pasionați de sport și mișcare în aer liber. România este chiar una dintre puținele tări din regiune care găzduiește deja patru evenimente de acest gen, internaționale, anul acesta”, a spus președintele Federației Române de Triatlon. Peter Klosz a aexplicat că numărul participanților în România a crescut în ultimii opt ani de peste 10 ori, doar în ultimii șase ani numărul sportivilor crescând de la 1.088 (în 2010) la 7.095 (2016).
Vicepreședintele ”Pegas Triatlon Club”, Cosmin Rogoveanu, a susținut și el că până acum înscrierile la Campionatul SE European de Duatlon le-au depășit pe cele de la evenimentul sportiv de de anul trecut: ”Până la finalul perioadei de înscriere, ne așteptăm la dublarea numărului, adică la 600 de concurenți, iar participarea feminină și locală are o pondere de peste 30% și, respectiv, peste 10%”.
Sportivul Ciprian Bălănescu a mărturisit că triatlonul este un sport scump, dacă îl practici la nivel de performanță. Iar munca este pe măsură: ”Săptămânal, parcurg 350 de kilometri cu bicicleta, alerg 150 de kilometri și înot 13 kilometri”.
Ma umfla rasul. Ma uitam la masa aia, parca sunt „fatati” direct la masa conferintelor de presa. Cine mai e ca ai? Americii i se spunea tara tuturor posibilitatilor? Acum Romania e pe acelasi loc. La noi daca ai initiativa si indraznesti… reusesti sa realizezi ceea ce iti pui in gand.
Tanarul Rogoveanu la cate competitii a participat in tara? Ca eu nu l-am vazut deloc. Particip constant din 2011; am 10 participari internationale si tot cam atatea nationale. Sunt buftean si nu am tipat in gura mare: ba… am castigat… stiti cine sunt io?
Cam asta ii caracterizeaza pe „buftenii nostri” lauda de sine, aroganta si emfaza. Unii doar cu atat raman. Tind sa cred ca si site-ul tau si afacerea culinara tot din pricina asta au picat. Alegeri gresite… Eh asa e, pana nu te lovesti de pragul de sus nu realizezi.
Asta in cazul in care realizezi…
Cosmin Rogoveanu sa depuna decontul pentru cheltuirea banilor primiti. Cu un tricou amarit si niste tinichele de medalii vroia aproape 3 miliarde lei vechi ???? Pai asta e o smecherie extraordinara, a gasit fraieri la Buftea sa-i umple buzunarul. Nu se inghesuie nimeni sa organizeze paranghelii de astea, ca dovada un eveniment la nivel national nu se organizeaza in toamna pentru ca nu il vrea nimeni. I(n plus, traseul a fost gresit ales, a paralizat o buna parte din locuitori, a creat disconfort si carute de nervi. Fa nene la Bucuresti sau unde vrei, da lasa-ne cu ciubucareala ta…