Strângem semnături pentru petiția „Buftea vrea apă curată la preț decent”!

Primarul și Consiliul Local trebuie să reprezinte interesele cetățenilor!  Hai, semnați fără teamă, să nu mai asistăm pasiv, ajunge! E unicul moment in care putem face ceva… putem arăta că suntem uniți, că avem inițiativă și că ne pasă cu adevărat. Intenționez să depun această petiție, nu numai la Primăria Buftea și Consiliul Local Buftea, dar și la Prefectura Ilfov, Ministerul Mediului, Ministerul Sănătatii și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și Parlamentul României.  Descarcă de aici… petitie-raja

Primarul si directorul RAJA ne-au spus clar… atata vreme cand nu exista sesizari scrise (sustin ca au fost doar 7 in anul trecut) ei considera ca nu e nimic in neregula cu #ApaBuftea. Deci, haideti sa le aratam sesizari scrise!

Legea ii obliga sa o ia in considerare si sa ne raspunda, oferindu-ne solutia.

Daca nu vor rezolva aceste probleme, ii vom taxa la alegeri si o putem folosi si in instanta ulterior. De asemenea, daca voi ajunge consilier local, o voi sustine acolo si voi face tot posibilul sa fie luata in seama. Va astept si cu alte idei, propuneri.

 

Avem 10 solicitări simple, toate la indemâna primarului și consilierilor locali pe care i-am votat!

 1. Prezentarea si dezbaterea acestei petitii in cea mai apropiata sedinta a Consiliului Local.
 2. Initierea unei dezbateri publice pe tema furnizarii apei potabile in Buftea, cu participarea autoritatilor locale si centrale, consilieri locali, reprezentanti RAJA, cetateni, presedinti si adminsitratori ai asociatiilor de proprietari, inspectori DSP, experti in instalatii, presa centrala.
 3. Incetarea Hotărârea Consiliului Local nr. 124 din 31 Octombrie 2013 privind aprobarea Strategiei de tarifare practicată de operatorul regional S.C. Raja Constanţa S. A. pentru perioada 2014 – 2020., si anularea cresterii tarifului in 2019 si 2020.
 4. Sa nu aprobați nicio strategie de tarifare in crestere pentru anii urmatori, avand in vedere pretul deja foarte mare, cel mai mare din tara chiar, calitatea apei, care nu se poate consuma, si faptul ca sediul RAJA Buftea, puturile din care se extrage apa și uzina de apă sunt ale orasului Buftea.
 5. Infiintarea unei comisii la nivelul Consiliului Local, care sa supravegheze activitatea firmei RAJA, sa centralizeze nemultumirile si sesizarile cetatenilor privind calitatea apei potabile si sa urmareasca solutionarea lor
 6. Transparentizarea si publicarea pe site-ul Primăriei Buftea a contractului Asociatiei de Dezvoltare Intercomuntiare “Apa Canal Constanta” (ADI) incheiat cu SC RAJA SA , in numele si pe seama UAT-urilor membre (intre care si UAT Buftea), contractul de delegare de gestiune a serviciilor publice de apa si canalizare , aprobat anterior de Consiliul Local Buftea.
 7. Initierea unui proiect de hotarare al Consiliului Local Buftea, prin care unitatile de invatamant si unitatile sanitare din Buftea, sa beneficieze de gratuitate la serviciul apa-canal.
 8. Initierea unui proiect de hotarare al Consiliului Local Buftea prin care un procent din incasarile RAJA de la bufteni sa fie investit la nivel local in domeniile: mediu, sanatate sau invatamant.
 9. Impunerea firmei RAJA Cosntanta să aducă la starea inițială străzile din Buftea care au avut de suferit in urma lucrărilor sale.
 10. Initierea unui proiect de Hotarare al Consiliului Local Buftea prin care RAJA sa fie obligata sa monteze la fiecare bransament al clientului UN FILTRU, pentru ca materialul solid din apă să nu mai blocheze instalațiile sanitare.

 

Cine se ofera sa ne ajute sa strangem semnaturi pentru petitia „Buftea vrea apa curata la pret decent?”

Iata cum poti ajuta:

1. Vino cu noi la strans semnaturi. Suntem doar 3 insi, dar nu ne permite timpul sa fim prea mult pe strada.

2. Iti dam un tabel sa-l completezi cu familia, prietenii, vecinii, colegii. Ni-l inapoiezi ulterior. Mesaj privat si iti trimit petitia. Sau descarcă de aici… petitie-raja

3. Vorbesti cu adminsitratorul tau sa tina un tabel, pe care sa-l semneze locatarii blocului cand vin sa plateasca intretinerea. Nu are cum sa va refuze, e platit de voi!

4. Vorbeste cunoscutilor despre petitie! Indiferent de vârstă și cartier. Hai să rostogolim bulgărele!

5. Urmareste postarile mele pentru a vedea unde si cand vom mai fi in strada.

6. Daca ai un magazin ar fi ideal sa trimitem oamenii sa semneze sau sa lase liste la tine. Facem si reclama. Ne poți ajuta mult!

7. Eu voi avea oricand la mine petitia sau tabele goale sa va dau. Doar opriti-ma pe strada sau trageti-ma pe dreapta!

BUFTEA MERITA MAI MULT !

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, inclusiv Bogdan Tobă, oameni în picioare, copac, maşină şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, zâmbind, maşină, copac, cer şi în aer liber

Situația actuală:

 • proiectul pe zeci de milioane de euro, fonduri europene, pe care l-au facut in Buftea, s-a incheiat acum 4 ani (vezi foto), dar RAJA incă furnizeaza apa cu intreruperi si murdara… nu putem să o bem, nu putem să gătim cu ea, nu putem să ne spălăm copiii uneori
 • Primaria Buftea nu a sustinut niciodata interesele buftenilor in relatia cu RAJA! Nicio notificare, nici o sesizare! Consilierii locali la fel. In schimb, simțind nemulțumirea buftenilor, RAJA ne transmite clar că dacă renunțăm la contract, vom fi direct răspunzători pentru prejudiciile create
 • RAJA a introdus canalizare si pe campuri goale, spre proprietatile primarului Pistol. In oraș, drumurile nu au fost aduse la nivelul inițial, fiind pline de gropi și șanțuri, după lucrările RAJA.
 • conform site-ului RAJA, “Reabilitarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare din orașul Bufteacuprinde lucrările aferente extinderii și reabilitării rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare în orașul Buftea. Valoare: 15.063.492 Euro
855 Vizualizari 3 Vizualizari astazi

1 comment for “Strângem semnături pentru petiția „Buftea vrea apă curată la preț decent”!

 1. albert
  3 aprilie 2019 at 16:15

  Domnule Toba Bogdan,de ce nu se face reclama faptului ca in fiecare vara consilierii locali se duc in concediu la mare cu bilete platite de RAJA Constanta?
  Atunci cum sa mai reprezinte ei interesele cetatenilor? Pe acest Pistol l-ati intrebat despre acest lucru?
  Probabil el primeste vacante exotise si transferuri de numerar in conturi off-shore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *