NOUTATI
 • Avem o noua pagina de Facebook : facebook.com/ebuftea !

Articole asemanatoare

7 Comentarii

 1. 1

  Bizu

  In concluzie :
  – bugetul ” nu e rău ” …
  – a fost publicat pe site ( chiar dacă nu ți-a plăcut )
  – a fost dezbătut in ședința de consiliu
  – tu ai vorbit neîntrebat

  In concluzie nimic nou !

  Raspuns
  1. 1.1

   invatamant

   Domnule Bizu, exista o explicatie despre alocarea aceleasi sume 1700000 lei atat pentru Gradinita Casuta Copilariei 200 prescolari, cat si pentru Liceul B Stirbey 420 elevi. Se tot vorbeste despre finantarea cost standard elev. Cate cadre didactice au cele doua unitati de invatamant, cat de mari sunt cele doua unitati ( ma refer la cladiri, adica utilitati, paza, materiale curatenie, etc) si cate grupe sunt in gradinita, pentru ca sa inscrii copii la gradinita este usor, verifica cineva frecventa?
   A fost publicat bugetul pe site-ul primariei,dar scrie undeva care a fost bugetul alocat pentru fiecare unitate de invatamnt din oras? Unde este consultare publica?
   Tine cineva cont ca 80% din bugetul invatamantului din oras este finantat din bani de la bugetul de stat si nu din venituri proprii ale orasului? Cum va permiteti sa nu impartiti bugetul tinand con de finantare cost standar elev?
   Va intreb pe dumneavoastra pentru ca le stiti pe toate.

   Raspuns
  2. 1.2

   invatamant

   Inca un lucru pe care nu il inteleg: Gradinita Casuta Copilariei a cerut un buget pentru anul 2017 in suma de 1433800 lei si a primit 1700000 lei. Cum a fost alocat acest buget?
   Fundamentarea? In 2016 gradinita a avut buget de 1060200. Daca conducerea gradinitei solicita 1433800 de unde aloca primaria 1700000 lei? Sa ne uitam in planul de scolarizare aprobat de primarie si sa vedem cat a cerut fiecare unitate si cat a primit. Unde este consultarea publica?

   Raspuns
 2. 2

  Petrica Ion

  Am fost la gradinita de la Palatul Stirbei (Raza de Soare) sa inscriu copilul la cresa existenta acolo. Nu am putut face cerere din cauza ca mi s-a spus ca din toamna lui 2017 nu va mai functiona cresa acolo. Am cerut sa mi se spuna unde pot inscrie copilul la cresa si mi s-a spus ca nu va mai exista asa ceva in Buftea si pentru a inscrie copilul va trebui sa mai astept cel putin inca un an sa implineasca 3 ani. Acolo stiam ca este singura cresa din Buftea.

  Am aflat ca cresa nu apartine de gradinita si de primarie. Oare intr-o localitate ca Buftea sa nu existe o forma de invatamant pentru copiii de 2 ani? Ce o sa facem? Unde ducem copiii dupa ce incepem munca? Nu toti putem avea o bona sau nu toti putem sa ducem copiii la gradinite private.

  Ciudat mi s-a parut ca nu era nimic afisat despre aceasta problema importanta la gradinita si totul mi s-a spus prin viu grai de catre angajate. Oare la primarie o sa primesc alt raspuns?

  Am vazut ca si tu ai avut probleme cu cresa in Buftea si ma gandeam ca poate cu ajutorul siteului tau sa putem face o actiune pentru rezolvarea acestei probleme.

  Multumesc!

  Raspuns
  1. 2.1

   invatamant

   Domnule Petrica Ion intrati pe site-ul primariei la asistenta sociala si veti vedea ca aceasta cresa apartine de primarie, prin directia de asistenta sociala. Da, asa este, singura cresa din oras se desfiinteaza, si nu stim din ce motiv ( poate deschiderea unei crese particulare). Aceasta cresa, singura din oras, functionaza de zeci de ani, dar pe domnul primar nu il intereseaza soarta copiilor din oras si nici a personalului care lucreaza aici. Domnul primar a avut copiii inscrisi la o gradinita privata din Corbeanca ( nu ca asta ar fi ceva rau, majoritatea cadrelor didactice din invatamantul din oras au copiii la licee din Bucuresti sau la gradinite private, domnul primar de ce nu), dar ar trebui sa se gandeasca la oamenii de rand care nu isi permit taxele la o unitate privata, dar si la amaratele care au ingrijit ani la rand micutii orasului si care raman fara locul de munca. Pot sa va spun ca acum 30 de ani, la aceasta cresa veneau copii de la 6 luni, iar infirmierele si doamna asistenta Nuti ( imi cer scuze nu stiu numele intreg al doamnei), aveau grija de ei, ca si de copii dumnealor, de la ora 6 pana la 18.
   Intereseaza pe cineva? Poate pe domnul Bizu care le stie pe toate si care poate ne ajuta, prin a il sfatui pe domnul primar sa renunte la desfiinatrea singurei crese din oras.
   Nu inteleg de ce suntem mintiti si nu ni se spune adevarul in fata, da aceasta cresa apartine de primarie, iar consiliul local si primarul o desfiinteaza. Ce am putea face noi niste amarati? NIMIC. Dar macar am sti la ce sa ne asteptam. Ne cautam de munca ( personalul), strangem bani sa platim taxe la o cresa privata ( cetatenii orasului).

   Raspuns
 3. 3

  EugenD

  Faptul ca primarul Pistol nu raspunde la doua dintre cele mai grave probleme din istoria recenta a orasului Buftea, apa si cresa, demonstreaza ca aplecarea catre problemele grave ale urbei nu este pe agenda acestuia. Ca un iscusit vanator de voturi stie ca electoral se castiga mai bine dintr-o chermeza de 1 Decembrie, 8 Martie, Sf. Parascheva sau din ajutoare sociale ori multiple investitii in zone „sensibile” (b-dul Muncii dispune de toate utilitatile, asfalt si trotuare in timp ce str. Marasesti din centrul orasului arata ca acu 20 de ani). Nici nu e de condamnat atata vreme cat doar niste voci singulare, sporadice, fara autoritate, il trag de maneca.

  Faptul ca oamenii cu influenta din oras, consilieri locali, politisti, judecatori, avocati, notari, doctori, profesori, preoti, nu iau niciun fel de atitudine, este cel mai regretabil! O functie publica intr-o comunitate mica nu se rezuma doar la bifarea prezentei la locul de munca ci si la implicarea in problemele sociale ale respectivei comunitati. Apa cu pamant si rugina nu afecteaza doar rinichii mei….afecteaza si copilul unui consilier local sau al unui politist. Lipsa unei crese nu-l afecteaza doar pe Bogdan….afecteaza si pe un tanar parinte doctor sau profesor. Problemele astea se rostogolesc si ajung la toti mai devreme sau mai tarziu, nu va indoiti de treaba asta.

  Raspuns
 4. 4

  nume

  „Nici nu e de condamnat atata vreme cat doar niste voci singulare, sporadice, fara autoritate, il trag de maneca.”

  Trist, dar adevarat.

  Raspuns

Plasati un comentariu pentru

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2015 - Expresul de Buftea