NOUTATI
 • Avem o noua pagina de Facebook : facebook.com/ebuftea !

Articole asemanatoare

4 Comentarii

 1. 1

  Bogdan Tobă

  Deși a fost publicat abia acum, reportajul e de vreo doi ani, de cand Pistol a renunțat la a susține echipa care a promovat in liga 2, cea care acum se numește Academica Pitești și joaca pe stadionul Nicolae Dobrin.

  Atunci stadionul incă arăta ok, acum e in paragină, transformat in adăpost social. Poate acum ar fi trebuit să facă reportajul. Desigur, reportajul este exagerat, Stadionul din Buftea, ca și echipa, nu prea au făcut istorie nici măcar la nivel județean, spre deosebire de Avicola Crevedia.

  Despre Avicola Crevedia am scris eu aici… [url]http://www.demodaveche.ro/hei-hei-avicola-i-cum-m-am-umplut-de-microbii-stadionelor/[/url]

  Raspuns
 2. 2

  Ion

  Istorie sau nu ai 2 promovari il liga2 ;crevedia nu a jucat in diviziaB

  Raspuns
 3. 3

  un flaifuster

  Eu credeam ca stadionul purta – la vremea respectiva – numele lui Constantin Balalau, nu ca domnul Balalau era singurul primar care purta numele stadionului ( cf.semnatarilor articolului respectiv ). Lui Titi ii spunean „mesterul”, era cam ciomagar ca fotbalist, impingea, tinea, injura, dar in mod cert iubea fotbalul si era dedicat in totalitate. Un om deosebit, am jucat cu el si impotriva lui de multe ori. Il salut cu drag.

  Raspuns
 4. 4

  Hadrian

  Cu tot respectul pentru domnul Stanciu si varsta inaintata pe care o are dar articolul m-a contrariat rau. Eu am jumatate din varsta domnului si pot spune ceea ce stiu fara sa infloresc sau ca in cazul de fata, sa exagerez… Apoi mi-am intrebat rudele in varsta (oameni seriosi de aici, ce stiu cum stau lucrurile).

  Domnul Stanciu a fost un sportiv pasionat (ca atatia altii) a fost un jucator amator, iar „antrenor” a ajuns abia acum la anii acestia. Nu intru in amanunte! Nu a antrenat niciodata pe timpul comunismului si cu asta am spus tot!

  Sa spui ca te-ai opus comunistilor ce doreau sa rada stadionul cu buldozerele e cea mai mare aberatie. Daca ar fi facut asa ceva, dansul cu toata familia sa ar fi avut de suferit. Sotia sa era invatator si era inoculata bine de regim. De altfel asa era atunci, trebuia sa fi cum trebuie (cum dorea regimul). Dupa lupta, multi viteji se arata! Niciodata, nimeni nu a vrut sa rada stadionul Buftea. Povestea e doar o poveste. Eu il stiam un om serios si discret pe domnul Stanciu…
  E adevarat ca romantarea istorisirilor, da bine pe hartie, numai ca aici deja s-a exagerat prea mult.

  Cat despre faptul ca toata lumea blameaza comunismul, mi se pare iarasi ceva iesit din comun. De obicei cei ce blameaza sunt oameni simpli fara prea multa educatie, pozitie sociala sau avutie. Cum sa blamezi un regim datorita caruia ai reusit sa faci scoala, o meserie, sa primesti un serviciu pe viata, sa primesti o locuinta la bloc, tu care ai venit de la cuca macai? Datorita comunismului orasul asta are ataia locuitori acum. Vreti, nu vreti… perioada de inflorire a fost in acea perioada. Cum se face ca oamenii de aici, cei respectabili si cu avutie, ce au avut de suferit cel mai mult la colectivizare, cand li s-au luat pamanturile, uneltele, bancurile de lucru si afacerile… tocmai ei nu blameaza public.

  Nu iubesc comunismul dar nici nu fac cum fac cei care azi una, doua… zic de comunism? E chestie de educatie cred…

  Buftea e plina de istorie, pacat ca nu incearca cineva sa relateze acea perioada, fara sa puna in plus nimic. De exemplu stiati ca unde e acum La Fanica, era lagar in care stateau prizonierii germani? Ca pe timpul bombardamentelor, printul Stirbey deschidea poarta pentru sateni sa se adaposteasca intr-o galerie subterana? Ca in timpul razboiului rusii intrau in casele oamenilor si luau capturi gaste, porci, gaini ca sa manance bine? Ca femeile erau fugarite de rusi (ce le numeau kazeika) si se adaposteau in stufarisul din jurul lacurilor? Tot interesante sunt povestile celor ce se ocupau de educatie, a preotilor ce atunci erau altfel decat cei de azi, Despre vizita regelui Mihai la Buftea… Sunt multe de povestit, sunt sigur ca exista articole, fotografii si putini oameni in varsta ce pot spune aceste lucruri.

  Eu unul m-am saturat de inflorit, sunt doi oameni ce au facut Monografia Orasului. Un domn invatator Ionescu si domnul Racoceanu. Unul dintre ei a inflorit destul de mult cele spuse despre oras.

  Raspuns

Plasati un comentariu pentru

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2015 - Expresul de Buftea