Programul de investiții publice 2017

Ca anexă la proiectul de buget, a fost votat de către consilierii locali și acest program de investiții, care reprezintă practic promisiuni ale primarului pentru anul in curs. Dacă vreți o comparație, aveți mai jos link-ul cu programul de investiții pe 2016, unde puteți constata cam ce s-a realizat din aceste promisiuni, unele amânate pentru anul acesta.

Ce a promis și ce a realizat Pistol – Programul de investiții publice 2016

Din programul de investiții publice 2017, prezentat in fotografiile de mai jos, rețin:

ORDINE PUBLICA ȘI SIGURANȚA NAȚIONALĂ

  • lucrări reabilitare sistem supraveghere video oraș Buftea – probabil e vorba de camerele montate prin oraș pe vremea lui Bălălău, care au costat un munte de bani și care nu mai funționează niciuna – 277 000 lei. Cu banii ăștia probabil le șterg de praf.

INVAȚĂMÂNT

  • practic nicio investiție la capitolul ăsta, deși Pistol se laudă că aproape o treime din buget e alocat invățământului! Doar salariilor și materialelor pentru unități, nu și investițiilor! Mult promisa creșă din campania electorală nu e in plan in 2017, iar copiii sub 2 ani din Buftea nu mai sunt primiți nicăieri. Ii pasă cuiva?

SANATATE

  • același grup sanitar pentru dispensar, promis i in 2016 – 10 000 euro
  • cam atât se investește in sănătate la Buftea. Sănătate e in veceu practic. Consiliul Județean nu a dat niciun semn privind ceva investiții in mizeria aia de Policlinica Buftea, care e un focar de infecții.

CULTURA, RECREERE, RELIGIE, SPORT

  • după ce a inghițit 50 000 de euro in 2016, capela de la Flămânzeni vrea racord apă-canal de alți 10 000 euro. De ce atât de mult un racord apă-canal?
  • reabilitare, modernizare, dotare Casa de Cultură. E vorba de cea din fața Primăriei pe care o așteptăm de atâta timp! Sunt alocați 2 700 000 de la bugetul local, iar Consiliul Județean vine cu incă 2 200 000 lei. Peste 1 000 000 euro, sper să iasă ceva frumos. Dacă le iese anul ăsta.

ASISTENTA SOCIALĂ

  • incă peste 200 000 euro de la bugetul local pentru Centru rezidențial pentru tinerii din centre de plasament și Cantina socială, proiect inceput acum 4 ani, la intrare pe strada 23 august. Tot pentru proiectul ăsta se așteaptă anul acesta de la Ministerul Muncii incă aproape 200 000 euro. Par foarte mulți bani pentru clădirea aia mică, dar vor fi și cheltuieli mari cu intreținerea și funcționarea ulterioară.

LOCUINȚE, SERVICII ȘI DEZVOLTARE PUBLICĂ

  • după ce am tot lătrat la el, gardul de la piața din Centru a mai lăsat la preț și a scăzut dramatic de la 526 000 lei in programul de investiții din 2016, la 136 500 lei anul acesta. Tot pare mult, dă-l incolo de gard, că e doar in spatele pieții!
  • mai e un gard in program, tot la banii ăștia… grad clădire str. Știrbei Vodă nr.18. Știe cineva unde e asta, vă rog?

TRANSPORT RUTIER

  • modernizare drumuri interioare oraș Buftea – 1 588 000 lei de la bugetul local + 1 300 000 de la Consiliul Județean
  • trotuare și acces curți Sos. București-Târgoviște – 3 091 000 lei de la bugetul local + 2 700 000 de la Consiliul Județean
  • acces curți Bd. Muncii – 415 000 lei
  • lucrări realizare podețe – 500 000 lei
  • cu banii ăștia de investit aici, la finalul lui 2017 orașul Buftea ar trebui să aibă străzi și trotuare perfecte! Hai, să o vedem și pe asta, altfel primarul nu mai are nicio scuză!
Uitati lista de investitii publicata de Primaria Otopeni. Bugetul alocat de ei investitiilor e dublu fata de al nostru si totul este detaliat, cu sume pe fiecare achizitie, pe fiecare strada. La noi sunt ascuse intr-un general. Cum sa nu-ti miroasa a praduiala lipsa asta de transparenta? http://www.otopeniro.ro/doc/Informatii_publice/Buget/2017/Lista%20de%20investitii%20si%20cheltuieli%20pe%20anul%202017.pdf

program_investitii_2017_buftea_1 program_investitii_2017_buftea_2 program_investitii_2017_buftea_3 program_investitii_2017_buftea_4

]]>

6 raspunsuri
  1. ion de la raion
    ion de la raion says:

    Cum o treime din buget este alocat invatamantului fara nici o investitie ???? Pai salariile profesorilor vin de la Ministerul Invatamantului, nu le plateste primaria din bugetul local. Daca o treime pleaca la invatamant, inseamna ca treimea reprezinta investitii, banii nu merg pentru salarii. E o lipsa de informatie, la fel este si cu politia nationala, nu primaria le plateste salariul.

    Răspunde
    • Bogdan Tobă
      Bogdan Tobă says:

      Asta e și șmecheria de comunicare a primarului… o face ca un mare politician care se adresează proștilor. Iar tu ii sustii astfel intoxicarea.
      Eu nu mă pricep și n-am lucrat niciodată cu bugete, dar mi-am propus să invăț de anul ăsta.
      In treimea de care vorbea primarul sunt (cea mai mare parte) si banii de salarii care vin de la minister. Din sume defalcate din TVA, deci practic tot de la noi. Investitiile la invatamant sunt trecute clar in buget la „cheltuieli de capital – 131 000 lei”. Atat. Suma care apare si sus in poza la programul de investitii. Din 17 567 600 lei total invatamant, unde sunt incluse si salariile, 13 914 000 lei.

      Răspunde
  2. Bizu
    Bizu says:

    Primaria Otopeni are un buget imens . Cât al întregului județ .
    Bugetul orașului Buftea este foarte bun și bine făcut . Dacă unii nu îl înțeleg nu înseamnă ca e greșit . Sunt oameni care nu înțeleg terorii relativității , dar asta nu o face inaplicabilă , sau oculta ….

    Răspunde
    • felicitari Bizule
      felicitari Bizule says:

      Ne-ai lamurit Bizule. Suntem niste prosti si nu intelegem ca Buftea nu exista. Bugetul judetului Ilfov este bugetul orasului Otopeni, restul localitatilor au buget zero. Tu trebuie sa stii doar esti consilier judetean. Felicitari si la mai mare, sau la mai multe ineptii.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *