NOUTATI
 • Avem o noua pagina de Facebook : facebook.com/ebuftea !

Articole asemanatoare

6 Comentarii

 1. 1

  Hadrian

  E complicat si usor confuz. Studiourile au fost sub regim de concesionare sub Media Pro. Nu cred ca Centrul National al Cinematografiei ar fi facut asa ceva, incat sa vanda. Studiourile sunt un bun national, au fost create cu un scop ce a necesitat mari eforturi.
  De obicei oamenii de afaceri (cel putin romani) au obiceiul sa umfle costurile atunci cand incep sau preiau o afacere. E posibil ca Paunescu sa fi cumparat logistica de la Media Pro. Cum am zis, e complicat cand nu cunosti datele exacte. Nu va incredeti in comunicate bombastice.

  Din cate stiu Media Pro a fost aspru sanctionat atunci cand a avut loc o stricaciune la Castelul construit de René Clair la filmul sau Serbarile Galante. castel care este considerat o mostenire lasata de marele regizor.

  Oricum am mostenit ce-am mostenit, clanul Paunescu era pe cai mari pe timpul comunismului. Fratii Paunescu faceau parte dintre prietenii de casa ai protipendadei . Vorba lui Neagu Djuvara: acum ne conduc copiii marilor securisti! Traim vremuri urate in cara tara noastra e pe buza prapastiei!

  Raspuns
 2. 2

  nume

  Studiorile s-au privat din era cand era Lucian Pricop director general, un om care a avut meritul de a tine societatea cu un patrimoniu intreg (chiar daca dotarile tehnice erau din anii 70), altfel se alegea praful, caramida era furata de mult, fierul era dus la fier. Pro TV s-a infiltrat in studiouri inchiriind 2 platouri (unde se facea Roata Norocului cu Mihai Calin prezentator si Risti si castigi cu Bebe Cotimanis). Apoi au cumparat de la FPS toate activele Studiourile. De vandut statul l-a vandut inca de atunci. Decorul din Serbarile Galante nu mai exista de mult.

  Raspuns
 3. 3

  Hadrian

  Eu am fost plecat o perioada mai lunga din tara dupa 96… wow, chiar nu stiam asta. Cei cu care mai vorbeam imi spuneau ca e in concesiune. Ca si Cinematograful Luceafarul, il luase Pro in concesiune si s-a ales praful. Vad ca nimeni nu se mai intereseaza de acel bun ce a reprezentat clar ceva pentru oras.
  Oricum, privatizarile dupa revolutie au fost dezastruoase. Mie imi e clar ca studiourile nu vor mai avea anii aia de aur. Oricum pacat, cinematografia e la pamant, ca fapt divers realizatorul si operatorul filmului Morometii sunt in procese cu Arhiva de filme si cu CNC pentru faptul ca cererea lor de a restaura pelicula dupa negativul original, treneaza de ani de zile. Mai este disponibila o singura copie cu mari probleme, operatorul spune ca mai merge proiectat o singura data pentru a fi copiat apoi adio!
  Pacat… De asta regret ca m-am nascut in Romania unde mergem din rau in mai rau!

  Raspuns
 4. 4

  nume

  Din presa : „. Pe 15 martie 1998 Media Pro a cumpărat Studioul Buftea de la Fondul Proprietății de Stat, pentru suma de 107,8 miliarde lei vechi, luând astfel naștere MediaPro Studios și MediaPro Pictures.”

  „MediaPro este singurul gigant din România care, asemănător megacorporațiilor americane, are și o casă de producție cinematografică (MediaPro Pictures), o casă de discuri (MediaPro Music), un studio de filmări (MediaPro Studios), o firmă de distribuții video (ProVideo), câteva cinematografe (Cinema Pro și Hollywood Multiplex), plus o companie de comunicații, oferind servicii de telefonie fixă și internet (MediaSat), acesta din urmă fiind deținută în mod egal cu firma ComputerLand. Apropo de acțiuni, este știut faptul că Sârbu a vândut, în 2009, companiei americane Central European Media Enterprises (CME) un procent de 95% din compania MediaPro Entertainment (ce include Media Pro Pictures, Media Pro Studios, Media Pro Distribution, Pro Video, Media Pro Music & Entertainment, Cinema Pro și Hollywood Multiplex și televiziunile ProTV, ProTV Internațional, Pro Cinema, Acasă TV, Acasă Gold, Sport.ro, respectiv MTV România).”

  Cand era Sarbu pe val in studiouri s-au investit sume importante de bani. In orice caz e bine ca s-a pastrat. Asa cum s-au distrus multe „embleme” ale industriei romanesti, si Buftea putea sa dispara din peisajul cinematografic definitiv. Nu stiu care e soarta fostului cinema din Buftea, care e tot al lor (Media Pro).

  Raspuns
 5. 5

  Bogdan Toba

  Eu am intrat in curtea cinematografului recent si am facut niste poze, e distrus aproape total, nu cred ca se mai poate alege ceva din acea cladire. Am incercat sa intru si inauntru, dar era un lacat mare si prin spate un desis de netrecut.

  Raspuns
 6. 6

  nume

  S-a dat o spoiala pe el si s-a pus carton pe acoperisul care era spart. Acolo vroiau sa-i faca platou lui Teo. In interior nu mai e nimic.

  Raspuns

Plasati un comentariu pentru

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2015 - Expresul de Buftea