NOUTATI
 • Avem o noua pagina de Facebook : facebook.com/ebuftea !

Articole asemanatoare

2 Comentarii

 1. 1

  Buftean

  Te citesc si te sustin de cand a aparut expresuldebuftea.

  Nu cred ca te votam daca erai intr-un partid si ceilalti colegi ai tai nu aveau puterea sa ma convinga.

  Raspuns
 2. 2

  b

  Uite ce spune Stelian Tanase:

  „USRPlus-istii au ajuns la faza sfișierilor interne. Curge sînge,se rup oase, se zdrobesc maxilare, se sparg capete. La figurat. Ce Waterloo, ce Marna, ce Stalingrad? Aici se cistiga razboiul. Prilejul acestei bătălii generale l-a oferit alcătuirea listelor de candidati pentru alegerile care vin. Politicienii de obicei sunt lenesi, niste adormiti care nu se sinchisesc de nimic. Învie numai cind este vorba de bani si dame. Dar mai ales cind se apropie alegerile. Fireste, pentru că acum li se decide soarta. Se intorc in civilie, ca modești profesori, ingineri intr-o fabrica, negustori de mărunțisuri, proprietari de pensiuni si pizzerii? Sau capătă un statut de „excelențele lor” prin Parlament? Pe scurt, „a fi sau a nu fi!” aceasta-i intrebarea. Locurile sunt limitate, cereri multe, toată lumea vrea un pas mai sus scara socială. Spiritele, poftele și ambițul se aprind. Cel mai tare suferă cei care au avut deja un mandat si s-au dedulcit la trai usor, la parale si afaceri…Lor le este imposibil psihologic să se intoarcă acasă cu coada intre picioare. Fără funcții, grade si alte semne de „noblețe”. Fiecare vrea un nou mandat. Nu stiu pe nimeni dornic să renunte la fotoliul de parlamentar. Pentru a obtine un loc eligibil pe listă respectivul face orice. Tradează, denunță, corupe, linguseste, minte…Și chiar mai rău.
  Cele mai mari crize in partide apar in zilelele/noptile cind se fac listele. USRPlus a ajuns pe turnantă. Conflictul dintre pretendenți la un loc in Camera Deputarilor si Senat riscă să degenereze și să ducă la ruptură. Apar disidente, transfugi, factiuni, tot tacimul. Înteleg din putinele stiri care a ajung in mass-media că la URSplus e mare fierbere. La altii e la fel dar ni s-a spus că acest partid anti-sistem este diferit. Aflăm că nu e. Cistigatorii combinatiilor si sforăriilor interne iși anunta bucurosi pozitiile cistigatoare. Perdantii se vaită pe la colțuri de facebook, acuză lucraturile din culise, reclamă încălcarea statutului, si mai ales dictatura găstii de la virful partidului. E clar de pildă ca cei care l-au contrat pe Barna dispar de pe liste, nu e un secret. Dar așa este jocul. Cineva pierde, cineva cistigă. La fel de buni/răi toti, nicio deosebire.
  Supravietuirea in politica este instinctul decisiv. Dacă nu îl ai, te cureți. Il văd pe Barna ca-ntr-o caricatură de pe prima pagina a Pravdei cu un maturoi în mîini, face curățenie. Dușmanii personali, cei cu care nu s-a înțeles, cei care nu l-au votat/aplaudat la congres, sunt aruncati în tomberon. Astea sunt riscurile daca faci politică. USRPlus nu este un partid format din îngeri ci din politicieni obisnuiti și luptă din greu, fără scrupule, pentru carierele lor. Atît și nimic mai mult. .”

  Raspuns

Plasati un comentariu pentru

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2015 - Expresul de Buftea