De azi, oastea Domnului e mai puternica! S-a ridicat la cer Paul Fister, legenda orasului si ultimul haiduc al Romaniei

Noaptea trecuta, la 74 de ani, a incetat din viata Paul Fister, poate cel mai cunoscut buftean. Ramanem cu regretul ca autoritatile nu au propus sa i se acorde titlul de cetatean de onoare al orasului, desi ideea noastra e de multi ani. Paul Fister a fost recompensat la Gala Premiilor Gopo 2016 cu Premiul Special.

Ultimul film in care a jucat a fost „Aferim!” in 2015, un film extraordinar, probabil cel mai bun film romanesc facut vreodata, iar ultimul proiect in care a fost implicat a fost „Basme cu cai”, pe şoseaua Chitilei, în incinta Colloseum Retail Park, o cetate medievală este populată în fiecare weekend de cai, cavaleri, regi, domniţe, bufoni, balauri şi vrăjitori.

Vor fi greu de uitat bătăile sale pe spate care ar fi clătiant si munții si strângerea sa colosală de mână.

ProTV: Cascadorul Paul Fister, supranumit ”Ultimul haiduc”, a murit la varsta de 72 de ani

Adevarul: S-a dus şi „Ultimul haiduc“. A murit cascadorul Paul Fister, unul dintre oamenii de suflet ai lui Sergiu Nicolaescu: „Viaţa mea e aici, la curu’ calului!“

.

Paul Fister a fost actor, cascador si consilier de lupte. Cunoscut din filmele marelui regizor, Sergiu Nicolaescu, din filmele cu haiduci si cele din seria Margelatul, dar si din productii straine de succes, Paul Fister a fost unul dintre putinii pionieri ai meseriei de cascador, care a activat cu un profesionalism desavarsit de la varsta de 22 de ani.

Paul Fister s-a nascut in Brasov la data de 7 septembrie 1944, la varsta de 22 de ani si-a schimbat domiciliu in Orasul Buftea incepandu-si cariera de actor si cascador la Centrul de Productie Cinematografica Buftea, unul dintre cele mai importante nuclee de productie cinematorgrafica a Europei. A jucat si a facut cascadorii in zeci de filme de actiune romanesti si coproductii semnate de regizori celebrii.

Filme cu Paul Fister:
– Domnişoara Christina (2013) – vizitiul
– 15 (2005)
– Galgameth (1996) – Gypsy Soldier
– Coroana de foc (1990)
– Mircea (1989)
– Colierul de turcoaze (1985)
– Pentru patrie (1978)
– Profetul, aurul şi ardelenii (1978)
– Pintea (1976)
– Nu filmam sa ne amuzam (1975)
– Nemuritorii (1974) – Calin
– Un comisar acuză (1974)

Filmografie – cascador:
– The Last Drop (2006)
– Warrior Queen Boudica (2006)
– 7 Seconds / 7 Secunde (2005) Trailer
– Munţii în flăcări (1980)

Filmografie – consilier lupte:
– Coroana de foc (1990) – consilier lupte
– Mircea (1989) – consilier lupte

sursa foto si biografie, pagina de Facebook Paul Fister

.

Vezi si articolul :

Paul Fister, legenda orasului Buftea

.

19236 Vizualizari 1 Vizualizari astazi

2 comments for “De azi, oastea Domnului e mai puternica! S-a ridicat la cer Paul Fister, legenda orasului si ultimul haiduc al Romaniei

  1. nume
    31 mai 2017 at 12:36

    Dumnezeu sa-l ierte !

  2. Gherasim Andrei Adrian Virgil
    1 iulie 2017 at 4:17

    Dumnezeu a mai primit un înger … ”Domnul să te aibă în pază”, Paul Fister!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *