Cadou pentru firma de salubritate la final de contract… Pistol a propus majorarea tarifului la gunoi cu 70%!

In 2012, după ce a preluat primaria, Pistol reziliază contractul cu Rosal și concesionează serviciul de salubriazare din Buftea către firma SC Serviciul de Salubritate București SA, parte din grupul Iridex, care deține și groapa de gunoi de la Rudeni, grup patronat de Coreliu Pascu, fost parlamentar al Partidului Conservator, al lui Dan Voiculescu.

Despre contract

 • Valoarea contractului este de 1 500 000 euro pe an, bani pe care Primăria Buftea ii plăteste pentru măturatul, spălatul și intreținerea străzilor, dar pentru deszăpezirea lor.
 • Se concesionează de asemeanea și bunurile orașului aferente serviciului… utilaje, clădiri. Ei au venit doar cu câteva mașini.
 • Obiectul contractului prevede CLAR organizarea colectării selective a deșeurilor, colectarea deșeurilor  voluminase, electrocasnice, mobilier, construcții, demolări, dezinsecție, deratizare, vidanjare.
 • Primaria Buftea are deptul să stabilească programe de reabilitare și modernizare a dotărilor existente. Cu toate astea, angajații SSB muncesc in birouri ca niște grajduri.
 • De asemnea, Consiliul Local Buftea are dreptul (art 4.1.f) de a propune, ajusta și aproba tarifele propuse de concesionar  și de a refuza aprobarea ajustării tarifelor propuse de concesionar.
 • Ii s-a acordat prin contract exclusivitatea prestării serviciului de salubrizare in oraș. Nicio persoană juridică sau fizică nu are voie să incheie contract cu o altă firmă.
 • Operatorul achita in schimb redeventa anuala de 4 000 euro către Primăria Buftea !!!
 • Contractul aici… 

 

De ce s-a scumpit gunoiul

Cu ocazia asta, a apărut și in ziarul primăriei un articol penibil, lăudător la adresa firmei de salubritate, care ar fi făcut minuni anul acesta cu deszăpezirea in Buftea. Pe bune? A fost vreo avalanșă de zăpadă anul acesta? Dar asta e reteta cand tii cu ursul.

Interesant e că peste 4 luni acest contract expiră, dar primarul a propus inițial, să le dăm mai mulți bani, de la 1 500 000 euro, la 1 650 000 euro pe an, pentru intreținearea străzilor, iar acum a propus și consilierii au votat in unanimitate, ca pretul ridicării gunoiului să crească de la 5 lei, la 8,72 lei/persoana/lună.

Motivele invocate au fost despre cheltuielile pe care această firmă le are de suportat in ultima vreme, cauzate de cresterea salariilor, impozitelor, pretului combustibilului, etc, in general probleme cauzate de guvernarea pesedistă.

Domnul Pistol a afirmat că nu ne permitem să ne lase cu gunoiul neridicat in ultimele luni de contract. Sună a șantaj. Nu ne aprobați mărirea tarifului, nu vă mai prestăm serviciul. Și atunci pentru ce se mai incheie contract? Și an de an act adițional pentru prelungirea lui. Căci e foarte probabil ca peste 4 luni când expiră, să se mai prelungească pe incă un an, ca de obicei.

De ce mai exită contract? Ca să poate fi modificat cum vor ei cu puțin timp inainte de expirarea lui? Dacă se poate modifica așa ușor, de ce nu modifică și contractul cu RAJA?

Buftea trebuie să-și gestioneze singură serviciul de salubrizare, cum fac cei din Voluntari, Tunari, Dobroesti, Corbeanca, unde taxa pe gunoi e mult mai mică, nu să sifoneze milioane de euro către firmele camarilei politice. Nu avem nevoie decât de câteva utilaje.

Priviți in ultima poză cum arată străzile din Buftea. Credeți că in ultimele 4 luni de contract se vor mai agita să le spele? Dar profitul și-l maximizează.

scris de Bogdan Toba

775 Vizualizari 6 Vizualizari astazi

1 comment for “Cadou pentru firma de salubritate la final de contract… Pistol a propus majorarea tarifului la gunoi cu 70%!

 1. Constantin
  15 martie 2019 at 17:16

  Salutare, e de mers la sediul SSB din Buftea…. este un adevărat depozit de gunoi lângă ei. Au improvizat lângă lac și o mică groapa de gunoi. Am făcut reclamație și nimic. Oraș verde si curat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *